Ga naar hoofdinhoud

Jaguar Mail door KWPN erkend

Onlangs adviseerde de hengstenkeuringscommissie springen het Algemeen Bestuur om de zeventienjarige Selle Francais-hengst Jaguar Mail te erkennen voor de KWPN-fokkerij. De voordracht is inmiddels door het Algemeen Bestuur gehonoreerd.


Jaguar Mail is een zoon van de Engels volbloed Hand in Glove xx. Zijn moeder Elvira Mail is een dochter van de Engels volbloed Laudanum xx. De volle broer van Elvira Mail is Fergar Mail ook bekend onder de naam Chapultepec la Silla en op zijn beurt vader van de Grand Prix springhengst Lamm de Fetan. Grootmoeder Adoret Z is een dochter van de invloedrijke springvererver Almé, zij bracht in combinatie met Hand in Glove xx ook de Grand Prix hengst Hoggar Mail. Overgrootmoeder Goldret is een dochter van de Hannoveraanse stempelhengst Gotthard. Jaguar Mail voert ruim 80% Engels volbloed en dat maakt hem foktechnisch zeer interessant bij merries die ‘bloed’ nodig hebben.

Het fokproduct van het Franse Haras de Brullemail wist als jong paard al te overtuigen. Als vijfjarige was hij zevende in het Frans kampioenschap en als zesjarige klasseerde hij zich als tiende op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Nadien liep hij vele jaren op het hoogste niveau met Patrice Delaveau en de Zweed Peter Eriksson. Met laatstgenoemde nam hij o.a. deel aan de Olympische Spelen in Hong Kong in 2008.

Uit zijn eerste dekjaren lopen in Frankrijk diverse succesvolle jonge springpaarden en eventers waaronder Tenareze, winnaar bij de zesjarigen tijdens het WK jonge eventingpaarden in Lion d’Angers in 2013. De donkerbruine Jaguar Mail heeft een stokmaat van 1.76 en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.