Ga naar hoofdinhoud

Jameson RS2, Jheronimus en Jason aangewezen via Pavo

Robin van Lierop met Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) en Marieke van der Putten Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De zij-instroomroute via de Pavo Cup bleek vorig jaar een doorslaand succes voor Imposantos (v. Wynton), die met de hoogste punten van de laatste jaren werd ingeschreven (89,5). Nu mogen drie hengsten het via deze weg proberen. Natuurlijk voormalig hengstenkeuringskampioen en nu ook Pavo-kampioen Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack). Bij de andere twee – Jheronimus (v. Dream Boy) van W.P.S. van Weert en Jason (v. Johnson) van Gertjan van Olst – zou nog wel een vraagteken geplaatst kunnen worden. 

Over de aanwijzing van de onder Franka Loos als 6e in de Pavo Cup (twee keer 84,5 punten) geëindigde Jason zei Bert Rutten bij de aanwijzing: “Veel predikaten in de moederlijn. Een bergop gebouwde hengst, zijn stap heeft veel ruimte en is actief, in draf toont hij al vermogen tot dragen en sluiten. De galop is extra.” Het commentaar van Grand Prix-jurylid Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel die de finale beoordeelde, was iets anders. Zij had – naast dat ze Jason een zeer compleet dressuurpaard noemde –  onder andere kritiek op de aanleuning, ze vond dat de zuiverheid van de stap bewaakt moest worden en in de linkergalop zou hij lichtvoetiger moeten.

Jheronimus

Over de aanwijzing van de onder Gerrel Vink als 9e geëindigde (85,4 en 83 punten) Jheronimus (Dream Boy x Jazz) zei Rutten bij de aanwijzing: “Een predikaatrijke moederlijn waaruit onder andere Bonzanjo en Tango komen. Een hoogbenige jeugdige hengst, lichtvoetig en met veel ruimte in galop. Hij laat al vermogen tot sluiten zien.” Sanders-Van Gansewinkel zei hierover: “De stap is voldoende zuiver en door het lijf. De draf is ruim, zou wat meer kracht mogen hebben. De galop zou wat meer naar boven gesprongen mogen worden. Je ziet daar z’n jeugdigheid.”

Qua bloed – Jheronimus (Dream Boy = Vivaldi x Ferro x Jazz x Contango x Amor) en Jason (Johnson = Jazz x Flemmingh x Negro x Wisconsin x Amor) – brengen de twee weinig nieuws onder de zon.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook