Ga naar hoofdinhoud

Jappeloup TN beste vierjarige in Geesteren

Jappeloup TN (v. Calvaro Z) met Zoï Snels - Foto: Team Nijhof

Op CSI Twente konden de vierjarigen zich gisteravond plaatsen voor de halve finale van de Blom Cup. De AES-goedgekeurde Jappeloup TN (Calvaro x Heartbreaker) van Team Nijhof sprong met Zoï Snels de KWPN-verrichtingstopper Justice HL (v. Harley VDL) en de eveneens KWPN-goedgekeurde Joint Venture (v. Cosun) er af. 

De donkere vos Jappeloup , gefokt door Wilfried Nijhof uit Haaksbergen, die eind mei in Tubbergen de tweede plaats behaalde, won met 25,5 punten.

Mooie punten

Justice HL, gefokt door Corry Dolstra uit Steggerda en in eigendom van De Wiemselbach, behaalde onder Caroline Müller in de eerste ronde de hoogste punten. De voorzichtige  verrichtingstopper kreeg een 8,3 voor het springen en een 8,5 voor de rijderij van juryleden Paul van Haarlem in Nella Bijlsma. In de finaleronde op het hoofdterrein begonnen de beste 15 vierjarigen qua score weer op nul, en daarin sprong Justice HL naar de tweede plaats. “Justice HL is een heel fijn paard, die goed door het lijf springt en veel mogelijkheden heeft. In de eerste ronde sprong hij nóg overtuigender maar ook hier op de hoofdpiste konden we mooie punten aan hem kwijt, namelijk een 8,2 voor het springen en een 8,3 voor de rijderij”, sprak jurylid Nella Bijlsma.

Nog twee hengsten

Ook de goedgekeurde hengsten Joint Venture van fokker Jan van Kooten uit Montfoort met Sonja Vlaar en Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) met Steven Veldhuis zaten bij de top van het klassement. Zij eindigden in de finale als derde en achtste. “Joint Venture is een fantastisch springpaard, die zeker in de tweede ronde met veel gemak springt. Ook Je Suis Equus Tame maakte beide rondes een goede indruk, hier op het hoofdterrein moest Steven er nu iets meer aan rijden”, aldus Bijlsma.

15 deelnemers halve finale

Beste merrie was J. Coutinho (v. Harley VDL) met (mede)eigenaar Rink-Jan Dijkstra. Ze eindigden op de vierde plek met 24 punten. In totaal voldoen 24 vierjarigen aan de minimale eis van 21 punten. 15 van hen zijn aangemeld voor de Blom Cup-selectie en zijn daarmee verzekerd van een startplaats.

 

Bekijk de uitslag 

Bron: KWPN.nl

4 reacties op “Jappeloup TN beste vierjarige in Geesteren

 • Marcel Dufour

  Je paard Jappeloup noemen, dan heb je weinig fantasie.

 • Mark

  En je zoon Marcel noemen ook niet.

 • Jopie kappert

  Marcel, ik zou het erg waarderen als u uw mening een keer voor u houdt! Alvast bedankt
  Jopie Kappert

 • Maarten Dijkerman

  Ook gevaarlijk je paard Jappeloup Milton ratina of hickstead te noemen moet je wel zeker weten dat het een goeie is heb er genoeg gezien die er 3 of meer naar beneden schoffelen met die namen.
  Inclusief het paard dat ik de naam carefull had gegeven omdat die Thuis zo voorzichtig leek maar het op concours dus niet was,was weer een gevalletje beter opletten met aanschaffen Maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook