Ga naar hoofdinhoud

Jatilinda danst naar topscore in IBOP Sonnega

All At Once. Foto: Melanie Brevink
In het Friese Sonnega was de All at Once-dochter Jatilinda van Stal 104 de onbetwiste topper in het IBOP-examen. Ze danste gisteren met negens voor draf en galop naar een topscore van 87 punten. Zes van de negen dressuurpaarden slaagden voor de test. Van de zeven springpaarden slaagden er drie.

KWPN-inspecteur Bart Henstra en Henk Dirksen waren erg enthousiast over het optreden van de driejarige merrie Jatilinda. Naast de negens voor de draf en galop kreeg de dochter van All at Once dezelfde cijfers voor de souplesse en de rijd- en bewerkbaarheid.

‘Ongekende balans’

“Dit is een paard met een ongekende balans. Ze heeft heel veel techniek in het draven en is daarin mooi naar boven, met een goed achterbeengebruik en veel lichaamsgebruik. Daarnaast is ze fijn te rijden. Gewoon een superfijn beest!”, vertelde Bart Henstra lovend over de merrie.

Halfbroer van hengstenkeuringskampioen

Jatilinda is een dochter van het Lichte Tour-paard Atilinda. Deze dochter van Negro liep als Amzing Comeback VZH onder Pieter de Boer. Ze bracht ook de hengstenkeuringskampioen Jameson RS2 (v. Bue Hors Zack).

Bij de zeven springpaarden, waarvan er drie slaagden, zat geen extreme uitschieter.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.