Ga naar hoofdinhoud

Jazz-dochter imponeert op IBOP Vorden

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl
Gisteren werd in het Gelderse Vorden de IBOP voor spring- en dressuurmerries verreden. Drie springmerries en vier dressuurmerries slaagden voor hun verrichting. De hoogste score was voor Jazz-nakomeling Jolene die 82.5 punten van het jurycorps kreeg. 

Tien dressuurmerries betraden de baan, vier daarvan slaagden. Juryleden Henk Dirksen en Dirk Reijne waren het meest te spreken over het optreden van de 5-jarige Jolene.

In alle gangen liet de merrie zien te beschikken over veel houding, balans en buiging in de gewrichten. Vooral in de draf imponeerde de 5-jarige. Met veel afdruk en schwung marcheerde de Jazz-dochter door de baan, voor dit onderdeel scoorde ze dan ook een negen. Alleen de stap, die gisteren soms wat gehaast was, werd met een 7.5 wat lager beoordeeld maar dat werd door de goede beoordeling op de andere onderdelen ruimschoots gecompenseerd.

De 3-jarige Ivory slaagde met een score van 79 punten. De Emerson-dochter wist de jury vooral te bekoren door haar sterke galop, hiervoor kreeg ze een 8.5.

Springen

Drie van de vier springmerries werden door juryleden Dirk Reijne en Arnold Kootstra beoordeeld met een score hoger dan 75 punten. De hoogste score ging naar Cardento-dochter Harmony. De door D. Huits gefokte merrie kreeg 76.5 punten voor haar optreden. Achten kon de jury kwijt voor de galop, instelling en rijdbaarheid.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook