Ga naar hoofdinhoud

Jazz en Apache topleveranciers NMK

Apache, vader van de veilingtopper. Foto Melanie Brevink
Afgelopen weekend vond de laatste Centrale Keuring van het KWPN van dit seizoen plaats in Noord-Holland. In totaal worden er 49 driejarige springmerries afgevaardigd naar de Nationale Merriekeuring en 41 dressuurmerries. Jazz en Apache zijn, met beide zes nakomelingen, topleveranciers voor de Nationale Merrie Keuring.

Topleveranciers bij de springmerries zijn Zirocco Blue VDL met vijf nakomelingen, waaronder de kampioene van Noord-Brabant Gracia  en Baltic VDL met vier nakomelingen.

Bij de dressuurmerries in Midden-Beemster werd afgelopen weekend Grand Cru KF (v. Jazz) als kampioene. Jazz is dit jaar wederom topleverancier bij de dressuurpaarden met zes geselecteerde merries. Hij is de vader van maar liefst vier kampioenen, naast Grand Cru KF zijn dat de kampioenes van Friesland Giulilanta, van Groningen Gisele en van Utrecht Grandine.

Apache levert net als Jazz zes nakomelingen voor de Nationale Merriekeuring, waaronder ook de kampioene van Overijssel. Van Bordeaux, die te boek staat als vader van de kampioene van Zuid-Holland, komen er vijf nakomelingen naar Ermelo.

De Nationale Merriekeuring vindt plaats op de Fokkerijdag van de KWPN Paardendagen op vrijdag 15 augustus.

Bron: Horses/ KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook