Ga naar hoofdinhoud

Jazz topaanvoerder op Indoorkampioenschap

Kirsten Beckers met Jazz Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bij de vererving van hengsten wordt er vaak naar jonge paardenbeoordelingen en de internationale sport gekeken, maar – zeker in de dressuur – is de landelijke sport (met veelal amateurruiters) minstens zo interessant. Daarom heeft de redactie van Paardenkrant-Horses.nl op rij gezet welke hengsten aankomend weekend twee of meer nakomelingen op de KNHS Indoorkampioenschappen hebben in de hoogste basissportklassen: Z1, Z2 en ZZ-Licht. 

Met 3123 KWPN-nakomelingen is het niet zo gek dat Jazz goed vertegenwoordigd is in de totale Nederlandse dressuursport. Op de Indoorkampioenschappen in de klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht heeft hij in totaal negen nakomelingen. Daaronder ook de goedgekeurde hengst Galaxie (mv. Future) die met Renate van Vliet het kampioenschap in de Z1 loopt. Van Jazz lopen er twee nakomelingen in de Z1, één in de Z2 en zes in het ZZ-Licht.

Jazz is de laatste tijd overigens ook weer gestegen op de HorseTelex Wereldranking, hij staat daar nu 5e. Ook zijn zonen Johnson (3), Tango (3) en Westpoint (2) en kleinzonen Bretton Woods (3), Zhivago (3) en Vivaldi (2) zijn goed vertegenwoordigd in Ermelo vandaag.

Vier keer Apache

Apache heeft tot en met 2018 1.139 nakomelingen. Hij heeft vier nakomelingen op de Indoorkampioenschappen lopen: twee in de Z1, een in het Z2 en een in het ZZ-Licht.

Spielberg 3 keer in ZZ-Licht

Acht hengsten hebben drie nakomelingen in Ermelo in de klassen Z1 tot en met ZZ-Licht. De NRPS en Westfaals goedgekeurde Spielberg, die het overigens ook goed doet op de HorseTelex Results B-ranking met een 2e plaats, kan als eerste genoemd worden, alledrie zijn nakomelingen hebben zich gekwalificeerd in de klasse ZZ-Licht. Van de huidige nummer 1 van de HorseTelex B-ranking, Johnson, staan er ook drie nakomelingen op de startlijst vandaag. Datzelfde geldt voor Bordeaux, Bretton Woods, Florencio, Lord Loxley, Tango en Zhivago.

Belissimo M, Fidertanz, Oscar, Sandreo, Uphill, Vivaldi en Westpoint hebben er elk twee.

Startlijsten Indoorkampioenschappen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Jazz topaanvoerder op Indoorkampioenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook