Ga naar hoofdinhoud

Jespers wegens familieomstandigheden niet op Zweedse keuring

Exclusief
Frenk Jespers - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Frenk Jespers, al acht jaar lid van de Zweedse hengstenkeuringscommissie, heeft zich dit jaar afgemeld als jurylid vanwege familieomstandigheden. "Het gaat niet zo goed met mijn moeder en als er wat gebeurt, wil ik er toch graag bij zijn", vertelt Jespers. Gert van den Hoorn vervangt Jespers deze week als jurylid op de Zweedse hengstenkeuring in Flyinge. 

“Ik heb lang getwijfeld of ik wel of niet zou gaan. Tot zondag was ik van plan te gaan, maar die dag ging het heel slecht met mijn 90-jarige moeder”, vertelt Jespers. “Toen heb ik last minute besloten om hier te blijven.”

Gert van den Hoorn

De vervanger van Jespers in de Zweedse hengstenkeuringscommissie is op dit moment in Wellington, waardoor het Zweedse stamboek Jespers vroeg om zelf voor vervanging te zorgen.

“Gert van den Hoorn heeft als verrichtingsruiter, Pavo Cup- en hengstencompetitie-jurylid en selecteur voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden veel ervaring met het beoordelen van jonge paarden. Hij wilde mijn taak als jurylid waarnemen, maar kan pas vanaf donderdag in Flyinge zijn. Dan worden de hengsten ook pas onder het zadel getest, dus dat vond het stamboek geen probleem.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.