Ga naar hoofdinhoud

Jonge scouts voor Veulenveiling Prinsjesdag

Koos Poppelaars, fokker.

De selectiecommissie van Veulenveiling Prinsjesdag wordt dit jaar bijgestaan door zes jonge scouts. Wouter Bon, Koos Poppelaars, Fred jr. van Straaten, Peter en Jasper van der Waaij en Steffi Verhagen houden voor de veulenveiling in de gaten waar interessante veulens worden geboren. 

Verjonging is één van de redenen voor de organisatie om scouts in te zetten. “De jeugd heeft de toekomst” zegt Prinsjesdag-bestuurslid Peter Bleeker lachend. “We worden allemaal ouder en willen jonge mensen graag betrekken bij de organisatie. Dit is voor hen een mooie manier om mee te groeien met de veiling.” De scouts houden hun netwerk goed in de gaten. “Informatie gaat via internet natuurlijk razendsnel, onze scouts hebben een enorm netwerk op social media en zullen dat inzetten om de beste veulens te ontdekken.”

Social Media

Eén de scouts is Koos Poppelaars, die al meerdere jaren actief betrokken is bij de veiling. “Mede door mijn vader Bert, die deel uitmaakt van de selectiecommissie voor de dressuurveulens, ben ik nauw betrokken bij Veulenveiling Prinsjesdag en de selectie. Als scout houd ik vooral de social media in de gaten en benader ik fokkers uit mijn eigen netwerk, wanneer zij een interessant dressuurveulen hebben. Het is een kwestie van veel lijntjes uitzetten, duidelijk voor ogen hebben wat voor veulens goed genoeg zijn voor onze veiling én het geluk hebben dat fokkers hun beste veulens bij Prinsjesdag willen veilen”, aldus Poppelaars.

Veilingtopper

Poppelaars is niet bescheiden over zijn vondsten tot dusver: “De eerste veulens zijn definitief vastgelegd, waaronder drie die ik getipt heb. Daar zou nu al de veilingtopper bij kunnen zitten, want het niveau ligt héél hoog.”

Lat hoog

“Via een bespreking met de selectiecommissies zijn wij als scouts goed geïnformeerd over wat voor veulens voldoen aan de eisen voor Veulenveiling Prinsjesdag. De selectiecommissie heeft de lat hoog liggen, en dat heb ik zelf ook”, vult Steffi Verhagen aan.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook