Ga naar hoofdinhoud

Jordy Andeweg gaat samenwerking aan met Van Manen

Exclusief
Jordy Andeweg stelt Kunette (v. Fellini) op. Foto: Melanie Brevink - Van Dijk

Marcel en Tamara van Manen kondigden woensdag aan dat Jordy Andeweg sinds 1 augustus hun team is komen versterken. De Lichte Tour-ruiter is op keuringen vooral vaak in de ring te vinden als voorbrenger, net als vader Teunis. Familie Andeweg is vooral bekend als fokker van de KWPN-hengst Desperado.

“De samenwerking is eigenlijk tot stand gekomen door het voorbrengen op de keuringen en het oefenen bij het thuis. Er heerst hier altijd een goede sfeer en Marcel en Tamara hebben kwalitatief goede paarden. Dat is een mooie kans om mee te werken en van te leren”, vertelt Andeweg.

Breed takenpakket

MT Stables, gevestigd in Kootwijkerbroek, richt zich voornamelijk op het keuringsklaar maken en opleiden van jonge paarden. Andeweg neemt dan ook een breed takenpakket op zich. “Van longeren tot rijden en alle andere stalwerkzaamheden. Mijn passie ligt bij de paarden, vandaar dat ik het hier zo leuk vind!” Marcel van Manen zelf voegt toe: “MT Stables wil alleen werken met de beste mensen en paarden op stal.”

Fokkerij Andeweg

De samenwerking betekent echter niet dat Andeweg de fokkerij van zijn ouders Teun en Jozien helemaal gaat verlaten. In 2016 werd de familie nog gehuldigd tot Gelderse fokkers van het jaar. Naast Desperado fokten ze ook de goedgekeurde hengst Chinook en Pavo Cup-winnares Fanita.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook