Ga naar hoofdinhoud

Jovian en For Sure drager van WFFS

Jovian (v. Apache) met Eva Möller - Foto: Melanie Brevink

Helgstrand Dressage heeft nu ook haar in Duitsland ter dekking staande hengsten onderzocht op het gen dat Warmblood Fragile Foal Syndrome (WFFS) kan veroorzaken (eerder werden al resultaten van de in Denemarken actieve hengsten gepubliceerd). Uit de onderzoeken komt naar voren dat de hit van 2018, Jovian (v. Apache) en de vorig jaar op de Hannoveraanse keuring in Verden aangeschafte For Sure (v. Finest) WFFS-drager zijn. 

Tot nu toe is er van vier Helgstrand-hengsten bekend gemaakt dat zij drager zijn. Naast Jovian (Apache x Tango) en For Sure (Finest x De Niro) zijn dat de in Denemarken actieve Atterupgaards Botticelli (Benneton Dream FRH x Caprimond) en Springbank II VH (Skovens Rafael x De Niro).

Niet-drager

Van 
Don Deluxe (v. De Niro), KWPN-keuringskampioen Kremlin MD
 (v. Governor), So Unique
 (v. Sezuan) en Valverde (v. Vitalis) wordt op de website van Helgstrand Germany expliciet melding gemaakt dat zij geen drager zijn van WFFS.

Duitse resultaten druppelen binnen

Nu het dekseizoen ten einde loopt, maken steeds meer Duitse hengstenhouders de status van hun hengsten bekend. Voor de Duitse hengstenhouders is er (nog) geen verplichting om de hengsten op Warmblood Fragile Foal Syndrome (WFFS) te laten testen. Wel maakten Westfalen en Oldenburg onlangs bekend dat ze zowel hengstenhouders én fokkers aanbevelen alle in de fokkerij actieve hengsten en merries te laten testen.

Lees hier alles over WFFS

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook