Jupiler S en Ibsen B ingeschreven na goed verrichtingsonderzoek

Jupiler S (v. Charmeur) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De Gelderse hengsten Jupiler S en Ibsen B (v. Wynton) hebben vanmorgen met goed gevolg het verrichtingsonderzoek afgesloten. In de verkorte 35-dagentest kreeg de Charmeur-zoon Jupiler S de hoogste punten. De hengsten zijn wel verplicht om terug te komen voor het tweede deel van test, de eendaagse aangespannen test later dit jaar.

Bij die nieuwe 35-dagentest hadden de eigenaren van beide hengsten gekozen voor de verrichtingen onder het zadel, dressuur en springen.

Hoge punten voor Jupiler S

Jupiler S kreeg hoge punten voor de dressuuronderdelen. De stap werd met 8,5 beoordeeld, de draf met 7,5 en de galop met een 8,5. Voor de houding kreeg de Charmeur-zoon een 8 en een 8,5 voor de aanleg. Voor de springonderdelen waren het zeven’s voor reflexen, vermogen en aanleg. De techniek werd met een 7,5 beoordeeld. Klik hier voor het rapport van Jupiler S.

Ibsen B met acht voor aanleg

De Wynton-zoon Ibsen B kreeg een 7,5 voor de stap en draf en verder kreeg de hengst achten. De voor alle springonderdelen kreeg hij een 6,5. Klik hier voor het rapport van Ibsen B.

Beide hengsten zijn geslaagd en mogen direct dekken. In het najaar doen ze aangespannen test. Haalt een hengst dit tweede deel niet, worden de veulens uit de eerste jaargang nog wel met een vol papier ingeschreven.

Klik hier voor de PDF met rapporten van beide hengsten

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.