Ga naar hoofdinhoud

Jurering in kleine finale vijfjarigen roept vragen op

De juryleden van de kleine finale van de vijfjarige dressuurpaarden kregen vandaag de lachers op hun hand. En dat kwam niet alleen doordat woordvoerster Liselot Fore in haar commentaar het Duits en het Engels op een vermakelijke wijze door elkaar husselde. De beste paarden bleven buiten schot, twee slappe en één net paard kregen dankzij hun podiumplaats in de kleine finale een herkansing.

De overwinning was voor Florina (v. Fürst Romancier), door Claudia Rüscher zeer goed voorgesteld. Een merrie met een aansprekend beeld in draf en een grote stap, maar met weinig kracht in galop (9,06). Plaats twee was voor de eveneens keurig gereden Lucky Strike (v. Lord Laurie), die onder de Amerikaan Endel Ots in geen van de drie gangen uitblonk (8,68). En de met weinig kracht bewegende Rockman Royal (v. Rock Forever), zeer goed gereden door Stefanie Wolf, pakte het laatste ticket voor de finale van morgen (8,60).

Paarden met meer aanleg voor het grote werk waren van KWPN-makelij. Fenix (v. Vivaldi) van Emmelie Scholtens) en Forty (v. UB 40) deelden plaats zes (8,36). Fenix werd zwaar afgestraft op het feit dat hij vooral in galop wat achter de loodlijn kwam en Forty kreeg over de volle breedte weinig punten. Maar het was vooral de stap die het in de ogen van de juryleden moest ontgelden: zeer correct, maar in Verden willen de juryleden nu eenmaal liever hele grote passen zien.

Wat kwaliteit betreft was de laatste combinatie, First Lady (v. Sir Donnerhall) van de Belgische Julie Dossin, kandidaat voor de wereldtitel. Maar bracht het in de kleine finale niet verder dan 8,26! Volgens Liselot Fore had Julie Dossin haar merrie zeer goed voorgesteld, dus aan de door Fore steeds maar van stal getrokken Skala der Ausbildung kan het niet gelegen hebben. Waar dan wel het probleem zat zal wel altijd onduidelijk blijven.

De juryleden van vandaag (Liselot Fore, Susanne Baarup, Irina Maknami en Andrew Gardner) gaven in elk geval weinig om de kwaliteit van de paarden. Zo moest de geweldig presterende Felicia (v. Vivaldi) met plaats 12 genoegen nemen, omdat de Australische amazone van dit paard van Stal Perlee haar merrie iets te hoog had ingesteld.

Morgenmiddag om 15.00 uur staat de wereldtitel op het spel. Dan nemen de twaalf eerder geselecteerde vijfjarigen en de drie paarden die zich via de kleine finale plaatsten het tegen elkaar op. Morgenochtend om 9.00 uur begint de kleine finale van de zesjarige dressuurpaarden.

Uitslag

Bron: Horses

 

2 reacties op “Jurering in kleine finale vijfjarigen roept vragen op

 • Han Coolen

  Rosie wrote:
  Paarden met meer aanleg voor het grote werk waren van KWPN-makelij…….
  werd zwaar afgestraft op het feit dat hij vooral in galop wat achter de loodlijn kwam 

  Maar het was vooral de stap die het in de ogen van de juryleden moest ontgelden: zeer correct, maar in Verden willen de juryleden nu eenmaal liever hele grote passen zien.

  ==============
  Tja het is daar geen “Pavo-cup”…

 • Ben Verheij

  Hoe was het ook ook alweer?
  Dressuur is de pest voor je karakter??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook