Ga naar hoofdinhoud

Jury houdt spanning in L-klasse

KWPN-hengst Desperado ook goedgekeurd in Hannover.

De juryleden Toine Hoefs, Jeroen Hulsman en Clara Dekker wilden de spanning er kennelijk inhouden. In de tweede omloop van de GMB-hengstencompetitie lieten zij vanmiddag Pavo Cup-winnaar Desperado met minimaal verschil winnen van Dream Boy, de Vivaldi-zoon die de eerste ronde in Deurne op zijn naam had geschreven.

Eerste starter Desperado liep lekker up tempo – zoals we dat gewend zijn van amazone Emmelie Scholtens – gelijk al naar 91,5 punten. Stap en draf kregen een 9, de galop zelfs nog een half puntje meer.

Toen Dream Boy met Gerdine Maree in de ring verscheen moest er wel heel wat gebeuren om dit puntentotaal te verbeteren. De winnaar van Deurne toonde een topverrichting die – na lang rekenwerk van de jury – met 91 punten werd gewaardeerd.

Emmelie Scholtens was ook de laatste deelneemster in de klasse L. Met Dorado zorgde zij voor een fraai slot van deze sterke rubriek. De actieve en met een sterk achterbeen gezegende vos uit de stam van Gerard Vervoorn werd met 79 punten niet overgewaardeerd, maar mocht zich niettemin derde noemen.

De vierde plaats was een ex aequo voor Diego en Don Tango B (78 punten). Zesde werd de verrassende, in Oldenburg en Westfalen gekeurde Didando, die onder Astrid Langeberg veel techniek liet zien en vooral in galop al behoorlijk gedragen ging.

De zevende plaats was voor Dark Pleasure, Davinci sloot de rij.

Lees vrijdag alles over de GMB-hengstencompetitie in De Paardenkrant.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook