Ga naar hoofdinhoud

Jury selecteert 22 hengsten op derde dressuurdag

415 (Conaisseur x TCN Partout) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Was er tot nu toe vaak meer sprake van verzamelen, vandaag selecteerde de KWPN-hengstenkeuringscommissie  met  een over het algemeen goed te volgen beleid 22 van de 59 dressuurhengsten voor de tweede bezichtiging. De dag stond vooral in het teken van Charmeur die zes zonen een ronde verder kreeg.

Er viel ook te selecteren uit 20 Charmeur-zonen. Was zijn eerste jaargang vaak wat Gelders vorig jaar, wel vaak met voldoende ras, nu was de collectie iets wisselend met soms wat weinig adel en jeugd, maar ook wel weer een aantal goed rastypische zonen die over het algemeen wel maat, formaat en hengstuitdrukking hebben. “We hebben van Charmeur een paar heel fijne zonen kunnen aanwijzen”, aldus juryvoorzitter Bert Rutten. Van Charmeur was het ondermeer de grootramige 408 (mv. Gribaldi) die een goede indruk maakte met veel hengstuitdrukking, iets weinig jeugd, maar met een goed optreden met name in draf.

De jury was hoopvol na de presentatie vanochtend op de stenen. “We hadden duidelijk minder op te merken over het fundament dan de voorgaande twee dagen, maar los in beweging viel het niet altijd mee. Het blijft een eerste ronde en afstamming heeft diverse malen in positieve zin een rol gespeeld bij de aanwijzing voor de tweede bezichtiging.”

Gul was de jury wel met doorverwijzing van  vijf van de tien zonen van Davino VOD. Zijn zonen hebben vaak veel ras, jeugd en uitstraling, maar zouden vaak mooier mogen zijn in de verbindingen bij de lendenen en dat komt dan ook in beweging tot uiting. Mogelijk dat een paar maanden extra hen goed zal doen. De rassige 428 (mv. Vivaldi) is daarbij nauw verwant aan Glock’s Undercover. Zijn grootmoeder Weidevrouwe is een halfzus van het Grand Prix Paard van Edward Gal.

Cupido scoorde goed met drie van de vijf zonen die niet altijd  te groot  zijn, maar opvielen met rasuitstraling en een fijne  tactmatige bewegingstechniek. Positief vielen op de rijtypische 415 (Connaisseur x TCN Partout) die veel  presentatie heeft in draf, de zich in draf mooi en groot makende 414 (Chippendale x Jazz) die oprichting en een goede bewegingstechniek liet zien en de zich als laatste hengst met veel elan, afdruk en een mooi voorbeengebruik presenterende 600 (Wynton x Flemmingh)  die over een goed dressuurmodel beschikt.

Bekijk hier de liveblog, waarin alle berichten en fotoseries weergeven worden.

Bron: Horses

Eén reactie op “Jury selecteert 22 hengsten op derde dressuurdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook