Ga naar hoofdinhoud

Kampioenshengst Durrant naar USA

Durrant (Warrant x Voltaire)
De zesjarige KWPN-goedgekeurde hengst Durrant (v. Warrant) van Egbert Schep uit Tull en ’t Waal is zaterdag naar de Verenigde Staten vertrokken om daar zijn carrière als springpaard voort te zetten. Na overtuigende prestaties tijdens onder andere. Jumping Etten-Leur en Jumping Maassluis begon de vraag naar Durrant als sportpaard toe te nemen en is besloten de hengst te verkopen.

Ondanks dat Durrant uitgeroepen werd als kampioen van de KWPN-hengstenkeuring en zijn verrichtingsonderzoek winnend afsloot met 83,5 punten, waaronder een 8,5 voor zijn galop, techniek, vermogen en aanleg als springpaard, heeft de zoon van de Grand Prix-hengst Warrant (Numero Uno x Nimmerdor) amper kansen gekregen in de fokkerij. Zelfs goede optredens in de VION Cup voor vierjarigen, waar hij de halve finale won en derde in de finale werd, brachten daar geen verandering in.

Zo’n drie maanden geleden besloot Egbert Schep de hengst in z’n geheel te kopen en naar huis te halen. “Hij deed het zo ontzettend goed thuis! Durrant loopt nu met zijn zes jaar 1.30m en we denken dat hij straks over de dikste proeven heen fluit”, vertelt Egbert Schep. “Durrant springt echt fantastisch en is verkocht aan de Amerikaanse familie Dayton die hier al eens twee jonge paarden kocht en nu een potentieel Grand Prix-paard zocht. Dochter Cara had een geweldig gevoel op Durrant, waarna de verkoop snel rond was.”

Mocht de interesse in Durrant straks toch weer aantrekken, dan is er diepvriessperma bij Stal Schep voorhanden. Durrant is door Piet Keunen in Venlo gefokt uit de Voltaire-dochter Tanagra. Grootmoeder Cabriola Z (Calvin Z x Zeus) werd al eerder voor de springsport verkocht naar de USA. Cabriola Z is overigens een halfzus van Jopie (v. G.Ramiro Z), die het Grand Prix-springpaard Eurocommerce California (v. Corland) van Ali Bin Khalid Al Thani leverde.

KWPN stallion Durrant sold to USA

Bron: Horses / Stal Egbert Schep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.