Ga naar hoofdinhoud

Kampioenstitel voor Irabel op CK Middenbeemster

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de Centrale Keuring van Noord-Holland maakten vooral de dressuurmerries een sterke indruk. Charmeur-nakomeling Irabel mag samen met drie andere merries naar de NMK en bij de springmerries maar kampioene Heroniki naar Ermelo.


Vier dressuur- en twee springveulens werden uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Drie driejarige dressuurmerries, één dressuurmerrie voor de keur- en eliterubriek en één springmerrie voor de keur- en eliterubriek mogen naar Ermelo.

Irabel, van fokker Willeke Bos van Stal 104 uit Wijdewormer kwam als meest complete dressuurmerrie naar voren. “Irabel is een goed gelijnde merrie met veel uitstraling. Ze valt telkens op met haar zeer goede houding en bewegingstechniek” aldus juryvoorzitter Marian Dorresteijn. De moeder van Irabel is de bekende Lichte Tour-merrie Darabel van Vai Bruntink, die vorig jaar de Nationale titel won bij de keur- en elitemerries.
De tweede plaats ging naar Izzy van fokker Marjolein Ras uit Vierakker en mede-geregistreerde Co Out uit Westwoud. Zij viel op met haar sterkte model en goede afdruk en houding in beweging.
De als derde geplaatste driejarige Itrichta van de Westen van Cees Kikkert mag ook naar de NMK. Deze halfzus van de Lichte Tour-hengst Dorado is een charmante verschijning en beweegt lichtvoetig.

Bij de springpaarden ging de kampioenstitel naar de vierjarige Heroniki van fokkers Luc en Marlon Savat uit Nieuwvliet en eigenaar Jac Balvert. Zij scoorde eerder al 77,5 punten in de IBOP, 85 punten voor exterieur en werd als enige springmerrie uitgenodigd voor Ermelo bij de keur- en elitemerries.

“Deze charmante merrie staat goed in het rechthoeksmodel, heeft een mooie voorhand en hard fundament. Ze beweegt met veel gemak en heeft al met succes een IBOP afgelegd” aldus jurylid Henk Dirksen.

In de kampioenskeuring nam Heroniki het op tegen het kopnummer van de reguliere vier- tot en met zevenjarigenrubriek: Hind V van fokkers Gebroeders Veldman uit Elim en eigenaar N. Ros uit Winkel. Zij verdiende eerder al 79 punten in de IBOP, heeft een charmant model en beweegt lichtvoetig.

De opvallende Linvasion van familie Van der Oord eiste de kampioenstitel op. Deze halfbroer van drie Lichte Tour-paarden viel op met zijn goed ontwikkelde, sterke model en goede bewegingsvorm. Hij beweegt met een goede houding, balans en buiging in de gewrichten. Hij gaat echter niet naar de NVK vanwege zijn Register A-status.

Fokkers
Fokker Cees Klaver werd in Middenbeemster gehuldigd. Maar liefst drie van zijn fokproducten zullen volgende maand deelnemen aan de Olympische Spelen.
Noord-Hollands fokker van het jaar werd het echtpaar Piet en Corrie Bakker. Zij fokten onder meer het Grand Prix-paard Buriel K.H. welke onder Juliette Ramel zal deelnemen aan de Olympische Spelen.

Klik hier voor een fotoserie. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook