Ga naar hoofdinhoud

Kampioenstitels voor Henrie Leeuwenhaag op Royal Welsh

Shamrocklake Silk Hortensia op zestienjarige leeftijd reserve kampioen sectie A Royal Welsh foto Vivian Hesen

Op de grootste Welsh-show van de wereld, de Royal Welsh in Wales, was er woensdag groot succes voor Nederland. Shamrocklake Silk Hortensia, van fokker en eigenaar Henrie Leeuwenhaag, werd gekroond tot reserve kampioen van de sectie  A, nadat ze ook al was verkozen tot Reserve Female Champion in haar sectie.

Het succes voor Leeuwenhaag begon al op dinsdag toen de zestienjarige Silk Hortensia (v. Ceulan Caridog) haar rubriek van zogende merries vanaf acht jaar won.
Op woensdag pakte ze de andere titels.

Nog meer Shamrocklake
Dinsdag stond er nog een door Leeuwenhaag gefokte A-merrie op de hoogste plaats in een grote groep niet zogende merries, te weten Shamrocklake Royal Charikilia (v. Ceulan Cariadog).
In dezelfde rubriek werd Shamrocklake Magma Shakira (v. Maestir Odyssey) vierde. Beide merries fokte hij uit de kampioensmerrie Springbourne Chorus. Beide heeft hij niet meer in eigendom.

Amity’s Ocean King
In de hengstenrubrieken werden ook mooie Nederlandse resultaten neergezet. Amity’s Ocean King (v. Maestir Odyssey), gefokt en in eigendom van Yorick Wormgoor, werd vijfde bij de oudere hengsten.
Sunwillow Troy (v. Thistledown Olympic Boy) van Stal Ysselvliedt werd vijfde bij de jongere hengsten. Bij de oudere hengsten werd Ysselvliedts Highwood als zevende geplaatst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook