Ga naar hoofdinhoud

Karolus van Wittenstein toch naar finale zesjarigen

De goedgekeurde NRPS-hengst Karolus van Wittenstein (Krack C x TCN Partout) won vandaag met ruiter Patrick van der Meer de kleine finale voor de zesjarigen op het WK Jonge Dressuurpaarden. Hiermee plaatst de combinatie zich alsnog voor de finale, die morgen verreden wordt.

Van der Meer slaagde er in de eerste kwalificatiewedstrijd net niet in om zich te plaatsen. De hengst Karolus van Wittenstein, die gefokt werd uit de volle zus van het Grand Prix-paard Exquis Nadine, was veel losser en meer ontspannen. Ondanks dat hij aanzienlijk beter liep was het puntenverschil miniem, 7.90 ten opzichte van 7.82 op de eerste dag. De hengst had soms nog wat kleine storingen in de aanleuning.

Van der Meer beleefde spannende momenten toen de laatste combinatie in de ring was. Dat was TC Wanted (Montecristo x Ferro) met Diewertje Donselaar. Van der Meer: ,,Niet dat ik het haar niet gun hoor, maar nu ik toch zover ben, dan pak ik die plek toch maar liever zelf”. En dat lukte. TC Wanted was na Karolus van Wittenstein de beste KWPN’er in deze rubriek met een score van 7.70 en een vijfde plaats.

De tweede plaats was voor het Zwitsers gefokte paard U.S. Latina (Rubin – Royal x Landjonker), gereden door Nicola Heyser Burger uit Duitsland. De merrie had een puntentotaal van 7.88. De Hannoveraan Wells Fargo (Welser x Fabriano) werd met de Duitse Insa Hansen derde met 7.80. Ook deze combinaties plaatsen zich voor de finale.

Kansas C (Krack C x Jazz) werd door Annemiek Vincourt naar een keurige zesde plaats gereden.

Emmelie Scholtens reed met Westenwind (Flemmingh x Contango) een goede proef met heel mooie wissels. De proef was aanzienlijk beter dan die in de eerste kwalificatiewedstrijd maar Emmelie werd door de jury zwaar afgestraft voor het feit dat er weinig verschil was tussen de midden- en uitgestrekte stap en het feit dat Westenwind af en toe met open mond liep. De combinatie werd veertiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook