Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Chemistry verkocht aan jeugdamazone Kate Kyros

John Thompson met Chemistry (v. Connaisseur). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-gefokte hengst JHT Chemistry (Connaisseur x Johnson) heeft de stallen van John Thompson verlaten. Thompson bracht de hengst internationaal uit in de Grand Prix en kwam afgelopen zomer nog aan start op het WK dressuur in Herning. De 18-jarige Kate Kyros, die recent ook de KWPN-hengst Intro K (v. Apache) op stal kreeg, neemt de teugels over.

John Thompson kreeg de hengst als vierjarige onder het zadel en leidde hem zelf op naar het allerhoogste niveau. In 2020 maakten ze hun internationale Grand Prix debuut. Thompson verkocht Chemistry destijds aan de familie Kyros maar mocht de hengst blijven rijden tot het WK. Nu heeft Kate Kyros zelf de teugels overgenomen.

De jonge amazone heeft na het WK plaatsgenomen in het zadel en zal in 2023 haar U25-debuut met de hengst maken. Naast de Grand Prix-hengst Chemistry heeft Kate Kyros recent ook Intro K op stal gekregen. De achttienjarige Australische amazone kwam dit jaar twee keer internationaal uit bij de junioren met Courtlands Cadman (v. BJ Kaneto Casanova).

Bron: Horses.nl/ eurodressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.