Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand koopt kampioen zadelkeuring voor 260.000 euro

Fynch Hatton (v. Formel Eins) - Foto: Oldenburger Verband
'Een global player in de dressuurscene', zo noemt het Oldenburger Verband de koper van de kampioen van de zadelkeuring. Dat kan er maar één zijn. De man die het afgelopen najaar op elke grote Duitse keuring de kampioen kaapte: Andreas Helgstrand. Voor 260.000 euro werd de Deense handelaar eigenaar van Fynch Hatton (Formel Eins x Sir Donnerhall I), de hengst die gisteren werd gehuldigd als kampioen van de Oldenburger zadelkeuring 2019. 

Met 260.000 euro was de driejarige Fynch Hatton met afstand het duurste paard op de Oldenburger voorjaarseliteveiling. De op één na hoogste prijs was er voor een springpaard. De zesjarige 1,30m geklasseerde Cavallina (Cavall x Contender) bracht 93.000 euro op en werd aangeschaft door investeerders uit Monaco.

Jonge hengsten het duurst

93.000 euro was er ook voor de driejarige op de zadelkeuring goedgekeurde San Diego (Santo Domingo x Donnerschwee) en ook de twee andere hengsten van de zadelkeuring brachten goed geld op. Meer dan hun verder opgeleide en oudere collega’s. Reservekampioen What’s Up (Weltmeyerx x Sir Donnerhall I) ging voor 88.000 euro van de hand en 85.000 euro was er voor de nummer 3 van de keuring, Bon Akzent (Bon Coeur x Akzent II). Gemiddeld brachten de paarden in Oldenburg 42.000 euro op, iets minder dan vorig jaar (44.000 euro).

Alle prijzen

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.