Ga naar hoofdinhoud

Bachmann-Andersens Marshall-Bell verkocht aan U25-amazone Nicola Ahorner

Daniel Bachmann Andersen en Marshall-Bell. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De tienjarige Marshall-Bell, vorig jaar dé ontdekking van het EK in Hagen, leek dit jaar met Daniel Bachmann-Andersen op weg naar een plaatsje in een ijzersterk Deens team op het WK in Herning. Maar zo ver komt het niet. Marshall-Bell is verkocht aan de Oostenrijkse U25-amazone Nicola Ahorner. Dat meldt Andreas Helgstrand vandaag, die zich begin 2021 inkocht bij de ruin.

Een Deens team met Cathrine Dufour met Bohemian, Carina Cassøe Krüth met Heiline’s Danciera, Nanna Skodborg Merrald met één van haar Blue Hors-paarden en Daniel Bachmann-Andersen met Marshall-Bell leek op papier onverslaanbaar in eigen huis. Maar van dit lijstje valt dus één naam weg. Daarmee komt een teamplaats voor Andreas Helgstrand zelf met Jovian dichter in de buurt.

Enorme invloed

Deze verkoop – in de week dat Helgstrand vooral negatief in het nieuws kwam – illustreert eens te meer de enorme invloed van Helgstrand in de dressuurpaardenwereld. Niet alleen door het feit dat hij ook een vinger in de pap heeft bij de verkoop van dit topdressuurpaard, maar nu dus ook invloed heeft op de teamsamenstelling van het Deense team (op dit moment het sterkste team van de wereld).

Niet op Deens kampioenschap

Helgstrand staat met Jovian overigens (nog) niet op de startlijst van het Deens kampioenschap (volgende week), wel met Wendy. Verder van de bovengenoemden op die startlijst: Dufour met Vamos Amigos (niet met Bohemian) en Skodborg Merrald met Blue Hors Zack en Zirrus. Cassøe Krüth en Danciera ontbreken.

Helgstrand

Andreas Helgstrand maakte de verkoop van Marshall-Bell vandaag bekend en stelt dat Marshall-Bells eigenaren Christian en Vivi Vang-Lauridsen hem eerder aanboden zich in te kopen bij de ruin. “Zowel Christian als Daniel hebben fenomenaal werk geleverd. We zijn er zeker van dat Marshall-Bell met zijn ervaring Nicola verder kan helpen in haar carrière en haar een goede start kan geven op internationaal niveau. Het is onze missie om nieuwe talenten op weg te helpen met goede paarden en het is gewoon fantastisch als dat allemaal samenkomt”, stelt Andreas Helgstrand.

Echtpaar Vang-Lauridsen zette Marshall-Bell in training bij Bachmann-Andersen voor de verkoop, geven ze aan in het Helgstrand-persbericht. Aan Eurodressage vertelt Vang-Lauridsen dat Helgstrand zelf informeerde naar Marshall-Bell. “Ik had in 2020 een heel slecht jaar waarin drie paarden stierven, waarvan één een heel goed Grand Prix-paard, dus toen Andreas vroeg of hij de helft kon kopen, koos ik ervoor om het risico te spreiden.”

Nicola Ahorner

De 22-jarige Nicola Ahorner is al actief op (nationaal) Grand Prix-niveau en was voorheen succesvol op FEI-niveau bij de jeugd. Nu wil de Oostenrijkse amazone de overstap maken naar het hoogste niveau internationaal.

Daarvoor wordt door de familie Ahorner – die deel uit maken van de steenrijke ( Porsche-Piëch-familie die naast Porsche ook 53,1% van de Volkswagen-aandelen in handen hebben – diep in de buidel getast.

Bij Helgstrand werden al eerder Grand Prix-paarden kocht zoals Foco Loco W in 2021, (de twee maanden na aankoop aan koliek overleden) Ludwig der Sonnenkönig in datzelfde jaar en Belstaff dit voorjaar. Nu is er dus de vierde aankoop bij Helgstrand met Marshall-Bell.

Bron: Horses.nl/Helgstrand Dressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook