Ga naar hoofdinhoud

Laatste veilingdag Andrade’s springpaarden

Hardrock Z, hier onder Emanuel Andrade . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vanavond loopt de veiling af van de veertien springpaarden van de olympische springruiter Emanuel Andrade. De FBI had beslag gelegd op de paarden nadat Andrade's vader Alejandro schuld had bekend aan medeplichtigheid van witwaspraktijken en omkoperij. Op de Franse hengst Ricore Courcelle is tot nu toe het meest geboden, de teller staat op 132.000 dollar.

De som van de witwaspraktijken en omkoperij liep uiteindelijk op tot een bedrag van meer dan één miljard dollar, waarbij Andrade misbruik maakte van zijn positie als beheerder van de Venezolaanse schatkist. Als onderdeel van zijn bekentenis stemde Andrade in met een verbeurdverklaring van één miljard dollar en inbeslagname van alle activa die zijn betrokken bij de corrupte regeling, waaronder vastgoed, voertuigen, paarden, een vliegtuig en meerdere bankrekeningen.

Online veiling

Zeventien paarden werden in beslag genomen, maar er werden er uiteindelijk veertien opgehaald. Deze veertien worden nu online geveild. De in Zangersheide-goedgekeurde Hardrock Z en de Verdi-zoon Bonjovi zijn misschien wel de bekendste twee paarden van de lijst, waar verder Anastasia Du ParkBoy IVClouwniCortina 186Dipssy, Jenni’s Chance, Joli Jumper, Leonardo RGS, Quilina VD Laarseheide ZReus De La Nutria, Ricore Courcelle en Tupac Van De Vrombautshoeve Z op staan.

Ricore Courcelle

Op dit moment is het hoogste bod voor de veertienjarige hengst Ricore Courcelle (v. Quaprice Bois Margot), hij staat op 132.000 dollar. Tupac Van De Vrombautshoeve Z volgt met 90.500 dollar. De teller van de KWPN’er Bon Jovi (v. Verdi TN) staat op 50.500 dollar en die van Andrade’s Olympiade-paard Hardrock Z (v. Heartbreaker) staat op 71.500 dollar.

Vanavond loopt de veiling af. De online veiling is hier te volgen.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.