Ga naar hoofdinhoud

10.000 euro voor Glock’s Toto Jr.-dochter op KWPN-online

Foto Lonneke Ruesink
De veilingtopper van de KWPN-online veulenveiling, die maandagavond sloot, werd voor zowat het dubbele bedrag verkocht dan de topper van de eerste editie van dit jaar. Deze Olivia (Glock's Toto Jr. x Don Primero) werd virtueel afgeslagen voor een bedrag van 10.000 euro en blijft in Nederland.

Otis (Fontaine TN x Jazz) was de nummer twee van de veiling. Dit hengstje werd verkocht voor 9.500 euro en bleef eveneens in Nederland.

Springveulens

Bij de springveulens werd het meeste geld neergeteld voor Otravola (Van Gogh x Baloubet du Rouet). Dit merrieveulen werd verkocht voor 9.000 euro aan een bieder uit Ierland. Zij stond met dit bedrag op de derde plaats.

Boven de 5.500 euro

De hele top 5 van deze editie werd voor een hoger bedrag verkocht dan 5.500 euro en zowel de nummer vier als de nummer vijf waren springveulens. O-Shavola (Harley VDL x Ahorn) werd voor 7.500 euro verkocht, net als Otravola aan een Ierse bieder en Ocintha Chin (Glasgow-W vh Merelsnest x Cantos) bleef voor 6.500 euro in Nederland.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs van deze editie is hoger dan in de voorgaande edities, namelijk 4.100 euro. Twee derde van de veulens is daadwerkelijk verkocht en meer dan de helft daarvan vertrekt naar het buitenland.

Complete lijst

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.