Ga naar hoofdinhoud

120.000 en 140.000 euro op KWPN Select Sale

531 Olympus VDT (Romanov x Ferro) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Olympus VDT (v. Blue Hors Romanov) was met 140.000 euro met afstand de topper van de online KWPN Select Sale, die vanavond sloot, maar niet de enige hengst, die over een ton ging. Ook Olano (v. Manchester van 't Paradijs) stond met 120.000 euro op grote afstand van de rest van de collectie.

Voor beide veilingtoppers werd het bieden meerdere malen verlengd voordat er een winnend bod kwam. Dressuurhengst Olympus VDT, een halfbroer van de veilingtopper van de KWPN Select Sale van 2020 My Toto VDT (v. Glock’s Toto Jr), werd als eerste verkocht en bleef in Nederlandse handen. Voor Olano kwamen ook biedingen uit Nederland, maar de aangewezen springhengst werd uiteindelijk verkocht aan een bieder uit de Oekraïne.

Top vier

Olrava (v. Just Wimphof) stond met een bedrag van 42.000 euro op de derde plaats. Deze tweede bezichtigingshengst werd verkocht aan een bieder uit Nederland. Datzelfde gold ook voor de aangewezen Oster Lindet (v. Jukebox), die met een bedrag van 40.000 euro het vierde duurste paard was.

Gemiddeld 41.500 en 29.500 euro

Voor een dressuurhengst werd gemiddeld 41.500 euro betaald en de springhengsten werden gemiddeld voor 29.500 euro verkocht. Naast Oekraïne en Nederland, waren er ook kopers uit Duitsland, Amerika, Engeland, Bulgarije en Italië.

Alle prijzen

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.