Ga naar hoofdinhoud

15.000 euro voor Triomphe de Muze op Ekestrian Elite Auction

Triomphe de Muze (v. Chin Chin) - Foto: Stal de Muze

De bij het BWP, NRPS, Selle Français en sBs goedgekeurde hengst Triomphe de Muze (Chin Chin x Galoubet A, fokker Joris de Brabander) is voor 15.000 euro verkocht op de Ekestrian Elite Auction Showjumping. Voor dat bedrag heeft de koper er ook 500 rietjes diepvriessperma bij. De 25-jarige hengst, die met Fransman David Jobertie en later onder Thijs Derks op internationaal Grand Prix-niveau sprong, was daarmee niet de veilingtopper van de veiling, dat was een embryo van Comme il faut, hiervoor werd 39.900 euro betaald.

Behalve de veilingtopper, waren er meer embryo’s, die voor meer dan 30.000 euro verkocht werden op de Showjumping Auction van Ekestrian. Zo werd een gesext merrie-embryo van Chacco Blue verkocht voor 33.400 euro net als een broer of zus van Toveks Mary Lou, werd een embryo van Chacco Blue x President verkocht voor 34.000 euro en bracht het gesexte merrie-embryo van Chacco Blue x Cornet Obolensky 30.600 euro op.

Alle prijzen

Bron: Horses.nl

2 reacties op “15.000 euro voor Triomphe de Muze op Ekestrian Elite Auction

  • Ketaki

    Heel triest dat een hengst / sportpaard, wat zoveel voor de fokkerij en aport betekend heeft, zo afgedankt wordt.je zou als voormalig eigenaar, die hem in de veiling gedaan heeft, tocj flink moeten schamen

  • als hij zoveel betekend heeft, moet het beste nog komen. Ik zeg melden bij de nieuwe eigenaar en gaan dekken. Kom niet aan met; ja de jongere generatie springt milimeters hoger dus, of de jongere generatie kan de moeilijke afstanden beter aan, ik geloof er niet in. Zou een Hickstead nu al niet meer mee kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.