Ga naar hoofdinhoud

35.000 euro voor embryo van Chacco-Blue en halfzus Explosion W

Ben Maher en Explosion W. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De derde online veiling die het KWPN dit jaar organiseerde, eindigde in een topbedrag voor een embryo. De aanstaande spruit is een nakomeling van Chacco-Blue en Zarina III, een dochter van de 1m60 merrie Untouchable (Baloubet du Rouet x Sultan), die onder meer door Leon Thijssen werd uitgebracht. Zarina III is een halfzus van Explosion W, die successen viert onder het zadel van Ben Maher. Er werd 35.000 euro voor het embryo geboden, dat naar een Britse klant gaat.

Voor de al daadwerkelijk geboren veulens werd op de veiling aanzienlijk minder betaald. De meeste spring- en dressuurveulens bleven steken op bedragen tussen de 2.750 en 3.500 euro. De duurste springveulens leverden 5.000 euro op. Dat waren Olacinthe J.D., een bruin hengstveulen van Jardonnay VDL uit Heyacinthe VDL, een ster prok merrie van Zavall VDL en On my Own (Dallas VDL x Indorado).

Dressuurveulens

Het duurste dressuurveulen was Olga,  een dochter van Indian Rock uit een moeder van San Amour II. De merrie gaat voor 5.000 euro naar een Nederlandse koper. Orlando AG (Dettori x Niveau) en Officier (Imposantos x Zizi Top) bleven voor  4.750 euro ook in eigen land. Orades de Jeu, een door Emmy de Jeu gefokte hengst van de tuigpaardhengst Eebert, uit Helaine de Jeu (v. Don Tango B) leverde 4.500 euro op.

Veilingpagina

Bron: Horses.nl / KWPN

2 reacties op “35.000 euro voor embryo van Chacco-Blue en halfzus Explosion W

 • M

  Niet een aspirant koper gaat de 1ste dag al bieden op een veulen wat je wil hebben want dan werk je jezelf tegen, dat het embryo na 1 dag al op 8ooo euro stond, doet sterk vermoeden dat de eigenaar of iemand in zijn opdracht geboden heeft om de prijs op te drijven, we zullen het nooit weten maar evengoed proficiat met de mooie opbrengst.

 • Auke Dijkstra

  Klopt helemaal M.
  Do not believe in miracles.
  Ook op de online veiling wordt de boel al opgeklopt.
  En al die veulens van 2750 enz.
  Staan allemaal weer thuis bij de fokker hoor.
  Kijk naar de pedigrees en de predicaten en je snapt dat er voor zulke veulens gewoon geen markt is. En de fokkers van deze veulens. Gewoon weer dekken en volgend jaar gewoon weer hetzelfde liedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.