Ga naar hoofdinhoud

KWPN Online Veiling: Slechts vijf veulens over de 4.000 euro

Renate van Uytert-van Vliet met My Blue Hors Santiano. Foto: Horses.nl/Melanie Brevink- van Dijk

Op de tweede KWPN Online veiling van dit seizoen werden gisteren slechts vijf veulens voor meer dan 4.000 euro afgeslagen. Twee veulens werden voor 6.000 euro geveild, de topprijs: Trinity (v. Blue Hors Santiano) en Trueblue CT (v. McLaren). Een veulen werd voor 5.000 euro afgeslagen: Tinette (v. New Orleans).

“De buitenlandse interesse die er eerder was bij de eerste KWPN Online Veulenveilingen, was in deze veiling in mindere mate aanwezig. Toch gaan enkele veulens een toekomst tegemoet in het buitenland. Het duurste veulen in de veiling, Trinity, vertrekt binnenkort naar zijn nieuwe eigenaar in Dubai. Het merrieveulen Trueblue blijft voor Nederland behouden. Het duurste springveulen was de merrie Timberlina en gaat een toekomst in Tsjechië tegemoet”, schrijft het KWPN zelf over de veiling.

3 veulens naar buitenland

Van de 23 veulens in de veiling gaan er drie naar het buitenland. De topper Trinity (Blue Hors Santiano x De Niro) gaat naar de Verenigde Arabische Emiraten, de voor 4.500 euro afgeslagen True Love (In Style x Delatio) gaat naar Duitsland en Timberlina (Denzel v/h Meulenhof x Maloubet de Pleville) gaat voor 4.250 euro naar Tsjechië.

In de veiling kwamen twee veulens op 6.000 euro, eentje op 5.000 euro, eentje op 4.500 euro, eentje op 4.250 euro, drie op 4.000 euro, twee op 3.750 euro, zeven op 3.500 euro, vijf op 3.250 euro en op één veulen kwam geen bod.

Alle prijzen

Bron: Horses.nl

4 reacties op “KWPN Online Veiling: Slechts vijf veulens over de 4.000 euro

 • Herma Muilwijk

  Reken maar dat die veulens tot 3500,- ook niet verkocht zijn! Wss hebben de de fokkers dat zelf geboden. Dus wss zijn er 13 gewoon niet verkocht…waaronder die van ons. P

 • Auke

  Herma. Volledig mee eens.
  Heb eea ook even gevolgd, zo rond 20.00 uur. Allemaal Nederlandse vlaggetjes. Op het laatst biedingen door de inbrenger. En als er een buitenlandse bieding werd gedaan, werd er niet meer overboden van Nederlandse zijde.
  Maar dit zal ook bij de andere online veilingen zo zijn.
  Er worden er teveel gefokt.
  Is en blijft vraag en aanbod natuurlijk. De grotere fokkers zouden es wat moeten inperken qua fokkerij misschien. En meer selecteren op het merrie en dus fokmateriaal.

 • Louisa

  Dit is het resultaat van het jarenlange verzuim van het KWPN als instituut!
  Teveel met grafiekjes en tabelletjes bezig geweest!!

  IPV een afzetmarkt creëren voor hun Leden!! IPV gelden incasseren van leden met het afnemen van Momentopnames in de ontwikkeling van paarden!

  Beschamend! Teleurstellend en buitengewoon onbegrijpelijk.

 • Herman Stapelbroek

  Opnieuw een teleurstellende ervaring .
  Er was weinig animo voor de aangeboden veulens voor door KWPN leden op normale wijze gefokte veulens binnen beide fokrichtingen.
  De tijd zal leren of respect voor een natuurlijke benadering van de fokkerij uiteindelijk overeind blijft .
  Deze discussie zal binnen het KWPN gevoerd dienen te worden en men zal met de conclusie van die discussie naar buiten dienen te komen waardoor helder wordt waar het KWPN voor staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.