Ga naar hoofdinhoud

Prinsjesdagveiling: 15.000 euro voor embryo van Tobago Z en halfzus Emerald

Het eerste embryo dat maandagavond werd afgeslagen op de Online Prinsjesdag-veiling leverde een bedrag op van 15.000 euro. Daarmee was dit embryo van Scuderia 1918 Tobago Z ook gelijk de topper van de avond.

Dit embryo is direct gefokt uit de merrie Quattro Stagioni van ’t Meulenhof, de volle zus van de hengst Nixon van ’t Meulenhof en halfzus van de wereldberoemde Emerald (v. Diamant de Semilly). Tobago Z is de huidige nummer één van Daniel Deusser en winnaar van de Grote Prijzen van Oslo en Lyon en de Wereldbekers van Madrid en Bordeaux. Het embryo werd verkocht aan een bieder uit de USA.

Andrea

Voor het embryo van Big Star uit Andrea (Marome NW x Voltaire), die zelf actief was op internationaal 1,60m onder het zadel van Gert-Jan Bruggink en dertig internationale rubrieken won, werd 12.000 euro betaald door een bieder uit Nederland.

Top drie

Het derde geld werd betaald voor het derde embryo dat onder de hamer kwam. Aganix du Seigneur (v. Ogano Sitte) is de vader, die met de moeder Exceptional ook al de goedgekeurde hengst Asterix de Couleur bracht. Dit embryo werd eveneens door een Nederlandse bieder gekocht voor 10.000 euro.

Rietje van Chacco Blue

De avond sloot af met een rietje van Chacco Blue (Chambertin x Contender). Met een bedrag van 9.500 euro bleef dit laatste veilingitem ook in Nederland.

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Prinsjesdagveiling: 15.000 euro voor embryo van Tobago Z en halfzus Emerald

 • Alie

  Met alle respect maar dit is toch niet het echte fokken meer. Een veulentje wat naast zijn eigen moeder in de weide loopt is toch het mooiste wat er is. De embryo business begint op een fabriek te lijken waar mensen met veel geld in de knip hoop kopen wat nog niet eens geplaats is in een draagmerrie en ook nog niet eens geboren is Ik kan mij niet voorstellen dat je niet het liefst een veulen in levende lijfe koopt. Maar goed ik zal dan wel een ouderwetse fokker zijn maar ik kan wel volop genieten van mijn mooie fokproducten in de wei.

 • Auke

  Helemaal mee eens Alie.
  Weet dat ET en ICSI de fokkerij van de toekomst is. En voor de mensen met een grote portemonnee. Niet voor de hobbyfokker. Maar eigenlijk heeft dit niets meer met fokkerij door een breed publiek uit te oefenen te maken.
  In de laatst verschenen Ids stelt het KWPN dat de nederlandse fokkerij steeds professioneler wordt, in door grote stallen zal worden uitgeoefend, welke dus en over de financiele middelen en faciliteiten beschikken. Dus de kleine fokker zal afhaken. Gevolg teruggang ledenaantal.
  Hoe het KWPN het huishoudboekje in de toekomst op orde houd, is een groot vraagteken.

 • marcel dufour

  @Alie

  De embryo’s waarover hier gesproken wordt zitten al in een draagmoeder en je koopt dus de moeder en het embryo in een koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.