Ga naar hoofdinhoud

Twintig talentvolle veulens in eerste KWPN Online Veulenveiling

Ad
Romelina (v. Jameson). Foto: KWPN

Het is zo ver! De eerste collectie van de KWPN Online Veulenveilingen staat online met foto’s en video’s. Twintig dressuur- en springveulens zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar. Graag stellen wij enkele veulens aan u voor!

Vanwege de grote animo bij de fokkers organiseert het KWPN dit jaar maar liefst acht online veulenveilingen. Tijdens de foto- en video dag zijn alle veulens beoordeeld door een KWPN-inspecteur én klinisch gekeurd door een dierenarts. De veulens zijn geselecteerd op gezondheid en correctheid, de basis voor een beloftevolle toekomst.

Zilveren medaille winnaar Glock’s Dream Boy N.O.P.

Tien springveulens en tien dressuurveulens maken deel uit van deze allereerste collectie. Zowel jonge als bewezen hengsten tekenen voor het vaderschap. Bij de dressuurpaarden zien we nakomelingen van de zilveren medaille winnaar Glock’s Dream Boy N.O.P., hengstenkeuringskampioen Jameson RS2, WK-ganger Johnny Depp, vrije bloedvoerings-hengst Fontaine TN, maar ook van Hitmaker, Lord Romantic, Cum Laude, Iconic B, Mansion en Vaderland.

Klinkende namen

Bij de springveulens ontbreekt het ook niet aan klinkende namen. Wat dacht u van de Grand Prix hengsten Arezzo VDL en Emir R, de Berlin zoon- Jerommeke SB, de succesvolle 1.55m-hengst Highway M TN, de Heartbreaker zonen Harley VDL en Hardrock Z, de verrichtingstopper Komme Casall, Lingo van de Watermolen, Indian Gold en Defender VDS Z.

Raywanda (v. Komme Casall). Foto: KWPN

Dochter van kampioenshengst Jameson RS2

Naast de bloedvoering aan vaderszijde is die aan moederskant ook niet onbelangrijk. Zoals bij de zwarte blikvanger Romelina, haar vader Jameson RS2 won alles wat er te winnen valt. Hij scoorde 94 punten in de finale van de vijfjarigen en won hiermee de hengstencompetitie in Den Bosch. Haar overgrootmoeder presteerde in het Z2 en bracht meerdere nationale dressuurpaarden. En wat dacht u van de Lord Romantic-zoon Romeo Angulo Sambecano? Hij is nauw verwant aan het voormalige internationale Grand Prix-paard Toots van Imke Schellekens-Bartels. Bovendien is zijn moeder een halfzus van het ZZ-Zwaar-paard Superieur (v. Metall).

Blikvanger

Een van de blikvangers is de zoon van zilveren medaillewinnaar Glock’s Dream Boy N.O.P.: Royal Dream. Hij imponeert nu al met zijn fantastische draf en galop! Zijn familie heeft al meerdere Intermediaire I-paarden voortgebracht. Een andere blikvanger in deze collectie doet zijn naam eer aan: Rolls-Royce van het Prinsenland is een zoon van Hitmaker. Zijn moeder is een dochter van Drossan. Zij is een halfzus van het internationale Grand Prix-paard Santino (v. Flemmingh) en diverse andere goed presterende sportpaarden.

Drie internationale springpaarden op een rij

Heartbreaker-zoon Harley VDL tekent voor het vaderschap van Rusinaa, een merrieveulen met een interessante afstamming. De vaderlijn van Harley VDL bestaat uit drie internationale springpaarden op rij: Heartbreaker, Carthago en Caletto I. Rusinaa’s grootmoeder is een volle zus van het 1.40m-paard Hedrick en een halfzus van het 1.60m-paard Sietse (v. Monaco). Nauw verwant aan Rusinaa zijn de 1.35m-paarden Champion du Sinaa (v. Modesto), Utah (v. Indoctro) en Velino (v. Indoctro). Heartbreaker-zoon Hardrock Z tekende ook voor het vaderschap van een veulen in de collectie. Het aansprekende veulen Ricard H.M. komt uit een Douglas moeder.

Familie van verschillende KWPN hengsten

Het prachtige bruine hengstveulen Rainbow Gold VD (v. Indian Gold) komt uit de familie van meerdere KWPN goedgekeurde hengsten die succesvol presteren op 1.60m Grand Prix-niveau. Uit deze moederlijn komen ook de internationale 1.60m Grand Prix-paarden Pessoa VDL (v. Animo), Radan VDL (v. Animo), Wilton John VDL (v. Mill Reef VDL) en diverse andere internationale springpaarden.

Vrijdag starten de biedingen

Vanaf vrijdag 2 juli starten de biedingen op deze collectie. Nog niet geregistreerd als bieder? Dit kan eenvoudig, gratis en snel. Tevens houden wij u dan op de hoogte van alle KWPN-veilingen. Maandag 5 juli vanaf 20.00 uur sluiten de biedingen.

Meer info via KWPN-inspecteur

Bent u op zoek naar een potentieel sportpaard? Een talent voor de toekomst? Bekijk dan nu de collectie en maak uw keuze. De KWPN-inspecteur staat u graag te woord en helpt u bij al uw vragen over de veulens. Daarnaast kan onze sponsor Horses2Fly ondersteunen in het internationale transport. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rianka Hazeleger via [email protected], 0341-255511 of kunt u bellen met Wim Versteeg: 06-54201800.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook