Ga naar hoofdinhoud

Veulenveiling Prinsjesdag: 40.000 euro voor Cornet Obolensky-hengstje, Van der Linde casht bij dressuurveulens

Chic Philyra V.V. Z (v. Cornet Obolensky). Foto: Veulenveiling Prinsjesdag

Op de vanavond afgesloten hybride-veiling (live en online) van Veulenveiling Prinsjesdag bracht Chic Philyra V.V. Z (Cornet Obolensky x Quaprice Bois Margot) veruit het meeste geld op. Voor de topprijs van 40.000 euro gaat het springgefokte hengstveulen naar Polen.

Ook het tweede geld werd betaald voor een springgefokt veulen. De hengst Umano de W&S (Chacco Blue x Fetiche du Pas) werd voor 30.000 afgeslagen aan kopers uit het publiek.

Dressuurveulens

Uit de fokkerij van Wim van der Linde kwamen eerder al heel wat dure veilingveulens en dat was ook vandaag weer het geval. De hengst Poleposition Texel (Glock’s Toto Jr x Negro) was met 24.000 euro het duurste dressuurveulen. Princess Lady Texel (Daily Diamond x Ferro) bracht met 22.000 euro het tweede geld bij de dressuurveulens op.

Gemiddeld ruim 11.000 euro

De gemiddelde prijs voor de Prinsjesdag-veulens kwam uit op ruim 11.000 euro. Voor de springveulens werd gemiddeld 11.650 euro betaald, voor de dressuurveulens gemiddeld bijna 10.000 euro. “We zijn blij verrast dat we ondanks de huidige tijd een goede veiling hebben gedraaid. Hoewel we
weliswaar de topprijzen van vorig jaar niet hebben kunnen evenaren, kijken we tevreden terug op het verloop van de veiling”, vertelt Veulenveiling Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij.

Volledige collectie en resultaten

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.