Ga naar hoofdinhoud

Westfalen Online: 71.500 euro voor tweejarige Secret-zoon

Savant SKS (v. Secret). Foto: Westfalen Online

Westfalen organiseerde alweer de 55e veiling van het jaar. Dit keer kwamen 48 jonge hengsten en (fok)merries onder de hamer. Secret leverde bij uitstek de absolute veilingtopper. De tweejarige Savant SKS uit de halfzus van Sunshine-RA leverde 71.500 euro op. De hengst was duidelijk in trek bij de kopers: 19 kopers brachten in totaal 97 biedingen uit. De Secret-zoon viel uiteindelijk in Duitse handen.

De andere prijzen lagen duidelijk minder hoog. Twee keer werd er 20.500 euro betaald. Een tweejarige hengst van Escamillo uit een Vivaldi moeder gaat voor dit geld naar Amerika. Een tweejarige zoon van Glamourdale uit een Fürst Romancier moeder blijft voor 20.500 euro in Duitsland.

Escamillo leverde ook de duurste merrie aan. De tweejarige merrie Eyleen uit een Danone moeder werd voor 17.000 euro afgeslagen en vertrekt voor dit geld naar Canada. Hoewel de meeste paarden in Duitse handen bleven komt er een interessant gefokte hengst naar Nederland. De tweejarige S-Klasse (v. Selectric), kleinzoon van Sezuan, kwam voor 10.500 euro in Nederlandse handen.

Volledige collectie en alle prijzen

2 reacties op “Westfalen Online: 71.500 euro voor tweejarige Secret-zoon

  • MJ Kochx

    ik vraag me toch echt af waarom tegenwoordig (bijna) alle dressuurpaarden springschoenen om hebben … is de beweging zodanig niet in balans dat ze zich standaard betrappen? kan ’t me niet voorstellen. In de ring moeten ze toch ook af.
    OF … krijgen ze er meer actie van omdat het over het algemeen dikke dingen met een dikke rand zijn en dus wat meer gewicht geven? wie ’t weet mag ’t zeggen.
    In ieder geval kunnen ze beter ‘dressuurschoenen’ genoemd worden, want bij de springpaarden zie je ze eigenlijk nooit meer.

  • Leon

    Inderdaad! Je kan t beter dressuurschoenen noemen,echt niet normaal wat al die zogenaamde “kracken”om der benen hebben vandaag de dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook