Ga naar hoofdinhoud

Youhorse.auction: 36.000 euro voor 1,30 merrie Candy

Candy (Coleo x Donald). Foto: Digishots

Wereldwijd voelde de klantenkring van Youhorse.auction zich als een kind in een snoepwinkel dankzij de interessante 56-koppige collectie die dinsdagavond 4 juli werd afgeslagen. Kopers uit de Verenigde Staten konden de verleiding ook niet weerstaan en deden met zeven aanwinsten de kassa het vaakst rinkelen. Daaronder bevond zich de veilingtopper van de avond: Candy (Coleo x Donald).

De tienjarige merrie mag haar ervaring op 1.30m niveau voor 36.000 euro gaan inzetten aan de andere kant van de plas. De Verenigde Staten kaapten nog enkele andere hoogvliegers uit de collectie weg, waaronder de zevenjarige merrie Glorieuse de Roulard (Upsilon x Mister Saygon) voor 32.000 euro. De zesjarige merries Tout de Toi vh Beeckhof Z (Toulon x Diabeau) en Elle Cover Z (Eldorado van de Zeshoek TN x Kannan) vielen voor respectievelijk 26.000 euro en 24.000 euro in Amerikaanse handen.

Vijf naar Italië

De grootste concurrentie kwam van binnen de Europese grenzen. Italiaanse kopers investeerden in vijf paarden, maar Spanje en Duitsland zaten hen op de hielen middels vier aankopen.

Driejarig talent blijft in Nederland

Op wat wisselgeld na, mocht de driejarige ruin Amadex Z (Amadeo van ’t Vossenhof x Quite Capitol) zich bijna gedeeld klapstuk van de veiling noemen. Het megatalent wisselt voor 35.575 euro van eigenaar in Nederland.

Twee keer 26.000 euro

De vijfjarige ruin Nairobi RM (I’m Special de Muze x Boreas) werd voor 26.000 euro verkocht naar België. Diezelfde som werd betaald voor Nitouche v/d Wolfsakker (Diarado x Toulon), deze vijfjarige merrie maakt de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk.

De charmante Oh La La (Orplid x Lesotho) won met haar losspringtalent het hart van Maltese kopers die 32.000 euro betaalden voor de driejarige merrie. Polen kwam als winnaar uit de bus na een hevig biedduel voor de vierjarige Denali (Denver x Levisto Z) met 24.000 euro.

Fokkerijveiling

In de volgende veiling van Youhorse.auction staat de fokkerij centraal. Mario Everse vertelt enthousiast: “Op dinsdag 1 augustus gaan er naast een fijne groep gereden sportpaarden en losspringtalenten ook drachtigheden, veulens en fokmerries onder de hamer. Het wordt dus een veiling met een super gevarieerd aanbod.”

Volledige collectie

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.