Ga naar hoofdinhoud

Youhorse.auction: Nixon van het Meulenhof levert veilingtopper

Sikolino 55 (Nixon van het Meulenhof x Bamako de Muze). Foto: Digishots

De ‘Sport horses & breeding’ editie van Youhorse.Auction had gisteren een succesvolle aftrap. Kopers vanuit alle windstreken wisten hun slag te slaan en talentvolle paarden voor fijne prijzen te bemachtigen. Mario Everse: “Er zaten echt wat koopjes bij en kopers zouden het vanavond zomaar weer eens kunnen treffen!” Het meeste geld werd betaald voor Sikolino 55 (Nixon van het Meulenhof x Bamako de Muze). Deze vierjarige werd afgeslagen voor 28.000 euro.

Youhorse.auction heeft inmiddels een reputatie opgebouwd die de landsgrenzen al ver is gepasseerd. Er vertrekken na gisteravond zo ook weer paarden naar onder meer Italië, Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië, Canada, Slovenië en Roemenië. “We zien veel terugkerende kopers, aangezien zij de paarden die ze hier hebben ingekocht op hun beurt weer goed kunnen vermarkten in hun land”, legt Mario Everse uit.

Veilingtopper en nummer twee

De veilingtopper en de nummer twee zullen eveneens het land verlaten. De vierjarige Sikolino 55 (Nixon van het Meulenhof x Bamako de Muze) bracht met 28.000 euro het meeste geld in het laatje en zal afreizen naar België. De vierjarige Kaelljo (Hermantico x Genius) volgde op de voet en mag voor 26.000 euro de oversteek maken naar de Verenigde Staten.

Primeur: dressuurpaarden

Deze editie van Youhorse.auction kende bovendien een primeur: er waren vijf driejarige dressuurpaarden te koop. “Dit is een nieuwe markt voor ons. We hebben er uiteraard reclame voor gemaakt, het waren top gefokte paarden uit zeer goede stammen. Dit werd duidelijk gewaardeerd en de kopers wisten ons te vinden”, constateert Mario.

Cadeautjes

“We hebben een goede avond gehad en er zijn veel goede paarden voor leuk geld verkocht. De kopers hebben ook zeker een paar cadeautjes gekregen, maar dat hoort bij veilen. Ik kreeg al direct appjes van superblije nieuwe eigenaren. En het is natuurlijk nog maar de eerste avond, want vandaag, dinsdag, volgt er nog een zeer interessante en gevarieerde selectie.”

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook