Ga naar hoofdinhoud

Sale of the Rising Stars: Bernini-dochter Juliaminka met 75.000 euro de duurste

Juliaminka (v. Bernini) © DigiShots
De vrijdagavond op Jumping Zwolle werd afgesloten met de veiling Sale of the Rising Stars. Elf beloftevolle springpaarden kwamen in de IJsselhallen onder de hamer. De volgepakte VIP-tribune en talrijke toeschouwers rondom de ring zagen hoe de Bernini-dochter Juliaminka GP als duurste voor 75.000 over de toonbank ging. Grand Prix-ruiter Carl Hanley is de nieuwe eigenaar van de vijfjarige merrie.

De veilingtopper Juliaminka GP komt uit een goede merrielijn. Moeder Dominka, dochter van de Grand Prix-hengst Warrant, leverde al twee veelbelovende internationale springpaarden: de zevenjarige Hollywood (v. Ukato) op 1,40m niveau met Sunniva Aspestrand Sunde uit Noorwegen en de zesjarige It’s Easy, ook van Ukato, die onder Michael Greeve op 1,35m niveau loopt.

De Twentse amazone Kirsten Rikkert mag een stal klaarmaken voor Jadebridge (v. Dexter R), nadat haar vader het winnende bod had van 70.000 euro. Het talent komt niet uit de lucht vallen. Grootmoeder Goldenbridge liep jarenlang op topniveau met Wout-Jan van der Schans en sprong wereldbekerwedstrijden. Moeder Zilverbridge leverde al drie 1,30/1,35m springpaarden en de elitemerrie Diamondbridge die 82 punten in de EPTM scoorde.

Eén embryo kwam onder de hamer die van Chacco-Blue uit Viola XXIII (v. Cassini I). De merrie is een halfzus van onder andere het 1,60m springpaard Criptonite (v. Cento) dat voor Mexico teambrons won op de PanAmerican Games in 2011 met Enrique Gonzalez. Het embryo werd voor 19.000 euro verkocht.

Vijf paarden brachten 50.000 euro op, de elf paarden van Teus van den Brink blijven allemaal in Europa.

Klik hier voor de collectie veilingpaarden met de verkoopprijzen.

Bron persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.