Ga naar hoofdinhoud

41.900 euro voor jaarling van Chacco Blue

Chacco Blue x Balida de Baloubet. Foto: Ekestrian

Op de Ekestrian Showjumping No Reserve Price Auction is een jaarling hengst van Chacco Blue uit de internationale 1,45m-merrie Balida de Baloubet (Baloubet du Rouet x I Love You) voor 41.900 euro afgeslagen. Daarmee werd het hengstje, die uit dezelfde moederlijn als Paladin des Ifs en Ascot des Ifs komt, het duurst verkochte paard van de veiling.

Het één na hoogste bedrag werd neergelegd voor de eveneens één jaar oude dochter van Chacco Blue uit KTO Clarimo (Clarimo Ask x Casado). Voor de merrie werd 10.900 euro betaald.

25.700 euro voor embryo van Cumano

Op de Ekestrian Showjumping Elite Auction waarin dertig geïmplanteerde en bevroren embryo’s onder de hamer kwamen, werd het diepst in de buidel getast voor reeds geïmplanteerd embryo waarvan het geslacht al bekend is. Het toekomstig merrieveulen van Cumano uit de 1.55 m-geklasseerde Geena van ’t Roosakker (v. Darco) ging voor 25.700 euro van de hand.

Nog drie voor 20.000 euro of meer

In diezelfde veiling werd er ook 20.000 euro of meer betaald voor een geïmplanteerde embryo van Comme il faut uit Vici van ’t Plutoniahof (24.000 euro), een geïmplanteerd mannelijk embryo van Kashmir van Schuttershof uit Diarada Z (21.300 euro) en een geïmplanteerd embryo van Cornet Obolensky uit Babylotte.

Alle resultaten.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook