Ga naar hoofdinhoud

52.000 euro voor Tokio VDH in Flanders Foal Auction

Tokio VDH (v. Balou du Reventon). Foto Wendy Scholten

Op de Flanders Foal Auction werd Tokio VDH (Balou du Reventon x Denzel van 't Meulenhof) met 52.000 euro de topper van de veiling. Het merrieveulen, dat vorig jaar op de embryoveiling van Flanders werd geveild, kwam voor dat geld in handen van een ambitieuze Belgische fokstal. Ze is gefokt uit de volle zus van Nixon van 't Meulenhof.

Deze Belgen kochten ook Camille van de Berghoeve (Chacco Blue x For Pleasure) voor 48.000 euro, Etoile Filante d’Argilla Z (Emerald x Nabab de Reve) voor 36.000 euro én Caluka van de Berghoeve (Cornet du Lys x Carthago) voor 32.000 euro. Camille’s moeder sprong op 1,55m Grand Prix-niveau en oma Liscalgot won met Dermott Lennon goud op de Wereldruiterspelen. Etoile’s moeder springt 1,40m en is een dochter van de 1,60m Grand Prix-merrie Zuckersuess d’Argilla.

Zes veulens naar Zwitserse klant

100% van de veulens vond een nieuwe eigenaar. Ze brachten gemiddeld 24.300 euro op en de omzet bedroeg 729.000 euro. Veel veulens vertrokken naar vaste klanten, zo kocht een Zwitserse klant maar liefst zes veulens, waaronder Diamond Frost Axelhoeve Z (Dominator 2000 Z x Aganix du Seigneur) voor 36.000 euro en Togo (Comme il faut x Diamant de Semilly) voor 30.000 euro.

Grand Prix-ruiters

Voor 40.000 euro werd Beauty Z (Balou du Reventon x E-Star), kleindochter van Larthago, verkocht naar Frankrijk. Een Braziliaan bood 36.000 euro voor Castanea van WW (Chacco Blue x For Pleasure). Diverse veulens werden door Grand Prix-springruiters aangekocht.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.