Ga naar hoofdinhoud

60.000 euro voor Big Star-nakomeling in online veiling Schockemöhle

De eerste online veiling van dekstation Paul Schockemöhle is ten einde en kende direct een succesvol verloop. De 25 aangeboden veulens brachten gemiddeld 18.270 euro op, waarvan Balina Blue (v. Big Star) met 60.000 euro het meeste geld in het laatje bracht. 

De online veiling was in eerste instantie bedoeld als bijzondere service voor de fokkers, die klant zijn bij het dekstation. Een formule met wereldwijde belangstelling, zo bleek. Investeerders uit Saudi Arabië tastten voor de Big Star-dochter diep in de buidel. Met als moeders vader Chacco Blue en grootmoeder Cajandra Z, die het leven schonk aan vererver Conthargos, haalden de nieuwe eigenaren een genetisch interessant gefokt veulen naar hun stallen.

Met name de springveulens gingen voor veel geld van de hand. Zo ook Chaccolo (Chacco Blue x Glock’s London), die voor 36.000 euro in Duitsland blijft.

51.000 euro voor Vitalis-zoon

Bij de dressuurveulens werd het meeste geld neergelegd voor Vuitton, een zoon van Vitalis uit een De Niro-moeder. Bij hem viel de hamer op 51.000 euro. Ook dit hengstveulen blijft in Duitsland.

Bekijk hier de video van veiling-topper Balina Blue:

Bekijk hier de video van het duurste dressuurveulen, Vuitton:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St-Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.