Ga naar hoofdinhoud

Cartano-zoon met 62.000 euro topper op Youngster Christmas Auction Zuidbroek

Na afloop van de AES hengstenkeuring in de Eurohallen in het Groningse Zuidbroek kwamen vijfentwintig toppaarden onder de hamer van veilingmeester Marthijs Brouwer tijdens de Youngster Christmas Auction. Veilingtopper van de avond was de vierjarige schimmelruin Jodari (Cartano X Lupicor II) die voor 62.000 euro van eigenaar wisselde en naar Spanje zal verhuizen.

De merrie Jillz SB (Dexter R x Sam R) ging voor 48.000 euro van de hand. Voor 36.000 euro vertrekt de voshengst Kadans SB (Emir R x Hilton) naar een nieuw adres in Engeland. De kampioen van de AES hengstenkeuring, Frederic SB (Fürstenball x Stedinger) werd afgeslagen op 22.000 euro. Ook de hengst La Valencio SB (Farfan M x Hinault) kwam in buitenlandse handen. Vanuit het buitenland was er sowieso veel belangstelling voor de aangeboden paarden. Vier paarden vertrekken naar China, twee gaan er naar Italië en vijf paarden blijven wat dichter bij huis. Zij krijgen een nieuw onderkomen in Duitsland.

De gemiddelde prijs van de aangeboden paarden was zo’n 20.000 euro. Tussen de AES keuring en de veiling waren er shows te zien van Adelinde Cornelissen met haar dressuurhengst Henkie en van springruiter Rolf-Göran Bengtsson met de welbekende hengst Emir R

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Cartano-zoon met 62.000 euro topper op Youngster Christmas Auction Zuidbroek

  • Marcel Dufour

    Jo gaat helemaal niet naar Spanje.
    Hij blijft lekker bij ons, we zijn veel te blij met hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.