Ga naar hoofdinhoud

Drie veilingtoppers van 32.000 euro op Youhorse.auction

Macciato HDH (Ice Cream HDH x Oklund). Foto: Digishots

Er werd afgelopen dinsdag flink geshopt tijdens de 14e editie van Youhorse.auction en komende weken vliegen weer tientallen paarden vanuit Nederland naar hun nieuwe stallen in het buitenland. Voor drie paarden werd online meegeboden tot 32.000 euro. Dat zijn Macciato HDH (Ice Cream HDH x Oklund), Hertogin Eva (Arezzo VDL x Indoctro) en Spirit van de Gaathoeve (Eras STE Hermelle x Lord Z).

“Als ze maar kwaliteit hebben en goed springen, dan is er echt veel animo voor de paarden”, vertelt Mario Everse, die de online veiling vorig jaar in de eerste lockdown oprichtte met Alan Waldman. “We hebben het merendeel weer weten te verkopen. Er waren veel nieuwe klanten, maar het geeft ook een goed gevoel dat vaste Youhorse.auction klanten weer meeboden en kochten. Die zullen toch blij zijn met de paarden die ze van onze veiling hebben, anders komen ze niet terug.”

Veilingtoppers naar VS en Zwitserland

Van de drie paarden die voor 32.000 euro werden afgeslagen, vertrekken er twee naar de Verenigde Staten. Dat zijn de palomino Macciato HDH (Ice Cream HDH x Oklund) uit de 1.60m Grand Prix merrie Anastasia HDH en de negenjarige Hertogin Eva (Arezzo VDL x Indoctro), die twee veulens leverde voordat ze aan haar sportcarrière begon. De driejarige Spirit van de Gaathoeve (Eras STE Hermelle x Lord Z) verhuist naar Zwitserland.

30.000 euro voor Cornet-zoon

Voor 30.000 euro wordt de vierjarige Casablanca Z (Cornet Obolensky x Numero Uno) stalgenoot van Macchiato HDH. Een Poolse klant kocht drie paarden, waaronder de driejarige Soricco van ’t Slot (Grandorado TN x Nabab de Reve) voor 22.000 euro en de vijfjarige Love me Tender (Cornet Obolensky x Numero Uno) voor 17.000 euro. Zweden noteerde vier aankopen, Nederland drie. Verder werd er verkocht naar Engeland, Ierland, België, Finland, Roemenië en Italië.

Volledige collectie

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook