Ga naar hoofdinhoud

Ekestrian Elite Auction: 50.000 euro voor Chacco-Blue-merrieveulen

Veilingtopper Chacco Blue X Goethe. Foto: Ekestrian Elite Auction

Op vrijwel elke (veulen) veiling is het Chacco-Blue die de veilingtopper levert dit jaar. Ook op de Ekestrian Elite Auction was dit het geval. Een merrieveulen van Chacco-Blue uit een Baraka de Muze moeder werd voor 50.000 euro afgeslagen. De zus van Sterrehof's Ushi, het 1.60m paard van Julia Houtzager-Kayser, werd daarmee de absolute veilingtopper.

Het duurste hengstveulen werd geleverd door Conthargos. Het neefje van de geweldige Clooney 51, Europees kampioen met Martin Fuchs, leverde 39.000 euro op. Één ander veulen ging over de 30.000 euro. Een merrieveulen van Cornet Obolensky uit een Gagnante de Muze moeder wisselde voor 34.000 euro van eigenaar. De gemiddelde prijs kwam uit op ruim 24.411 euro.

Drie embryo’s over de 20.000 euro

Naast de negen veulens werden er ook 23 embryo’s geveild. Chacco-Blue stond hier opnieuw garant voor het hoogste bedrag. Het embryo van Chacco Blue x Geena van’t Roosakker werd voor 29.000 euro afgeslagen. Een Carthago x Heartbreaker embryo ging voor 26.800 euro weg. Het embryo van Kashmir van’t Schuttershof x Vigo d’Arsouilles was het derde embryo dat over de 20.000 euro heen ging. Uiteindelijk werd deze voor 21.200 euro afgeslagen.

Volledige collectie en alle prijzen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook