Ga naar hoofdinhoud

Fences Deauville Classic Auction: 260.000 euro voor zevenjarige Casall-zoon

Veilingtopper Carlo Van 't Prinsenveld. Foto: ©Cécile Sablayrolles

Deauville Classic vormde afgelopen weekend het achtergrond toneel voor de derde Fences-veiling. Van de 20 jonge springpaarden overschreden 10 paarden de grens van 100.000 euro en werden ook daadwerkelijk verkocht. De veilingtopper werd geleverd door Casall in de vorm van Carlo Van 't Prinsenveld. De zevenjarige hengst leverde maar liefst 260.000 euro voor zijn eigenaren op.

Iphigénie Idéale, een vijfjarige merrie van Quebracho Semilly, werd voor 250.000 euro afgeslagen. De merrie werd voor dit geld het tweede duurste paard van de veiling en vertrekt naar de stallen van Steve Guerdat. Hoewel er dit jaar minder loten werden aangeboden lagen de prijzen ten opzichte van 2022 een stuk hoger en werden er gemiddeld meer paarden verkocht. Kopers uit onder andere Ierland, Nederland, Duitsland, Italië, Brazilië en Mexico wisten hun weg naar de veiling te vinden.

Naast de 20 jonge springpaarden kwamen er ook diverse embryo’s en veulens onder de veilinghamer. Van de acht embryo’s werden er zeven verkocht. Het meeste geld werd betaald voor de volle zus van Peder Fredricsons’ toppaard All In en werd voor 35.000 euro afgeslagen. Het duurste veulen werd geleverd door Ermitage Kalone en wisselde voor 40.000 euro van eigenaar.

Iphigénie Idéale ging voor 250.000 euro naar Steve Guerdat. Foto: ©Cécile Sablayrolles

Volledige collectie

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.