Ga naar hoofdinhoud

Flanders Foal Auction dit weekend in Bonheiden

Chiron van het Reukenis Z (Cornet Obolensky x Carthago Z) is een halfbroer van de GP-hengst Casallo Z - Foto: Flanders Foal Auction
Na de recordprijzen die afgelopen zaterdag op de Bolesworth Elite Auction in Engeland behaald zijn, staat komend weekend de Flanders Foal Auction in Bonheiden op zaterdagavond 24 juni op het programma. Voor deze veiling zijn dertig springveulens geselecteerd.

Sport in de moederlijn

Sport in de moederlijn is voor selecteurs Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts een belangrijke voorwaarde. Zo wordt er een Diamant de Semilly-hengstveulen geveild uit de internationale 1.50m springmerrie Isolde van de Heffinck, die door Joe Clee wordt uitgebracht. Van de Grand Prix-hengst Casallo Z, succesvol met Piergiorgio Bucci, wordt een halfbroer (v. Cornet Obolensky) geveild evenals een zoon (Casallo Z x Clinton) uit de moederlijn van de KWPN-hengst Back Gammon. Verder worden nakomelingen geveild van onder meer De commissie heeft een collectie samengesteld met nakomelingen van onder meer Cornet Obolensky, Casall, Cardento, Diamant de Semilly, For Pleasure, Kannan en Vigo d’Arsouilles.

Kannan goed vertegenwoordigd

De hengst Kannan is in deze veiling ook goed vertegenwoordigd. Zo valt Kalista Equizen Z niet alleen op als dochter van Kannan, maar ook doordat haar moeder een halfzus is van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Carpediem van het Gonnehof, Vasco da Gamma en Cobe van het Gonnehof. Een andere Kannan-dochter in de veiling: Rianthe van’t Merelsnest is nauw verwant aan de beroemde Sapphire van McLain Ward.

Clipmyhorse.tv zorgt voor de live streaming. De presentatie is om 17.30 uur. De veiling begint om 20.30 uur.

De volledige collectie is hier te vinden.

Bron: persbericht Flanders Foal Auction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.