Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix Sales: Nederlandse kopers betalen 40.000 euro voor Bloomberg-veulen

S’il vous plait AVO (Bloomberg x Dream Boy). Foto: Grand Prix Sales

Het veilinggemiddelde van 24.000 euro voor de springveulens was een record voor Grand Prix Sales na een topjaar in 2021. De dressuurveulens op dinsdagavond 28 juni braken twee records. Het veilinggemiddelde van 15.000 euro gemiddeld was nog nooit eerder behaald maar ook de topprijs van 40.000 euro voor S’il vous plait AVO (Bloomberg x Dream Boy) was een record. Dit hengstveulen werd afgeslagen aan Nederlandse kopers.

Het hengstveulen Chaccolato Z (v. Chacco-Blue) uit Nations Cup-winnaar Kassandra van ’t Heike uit de beroemde lijn van Valentina van ’t Heike kreeg het hoogste bod van 60.000 euro. Met 45.000 euro was het merrieveulen Chanel EH Z (v. Cornet Obolelensky) uit Carrera de Muze het duurste merrieveulen. Voor Heavenly van het Oosthof Z (v. Heartbreaker) uit de volle zus van Emerald van ’t Ruytershof werd 34.000 euro neergeteld. Chablis de Zélande Z (v. Chacco-Blue], kleinzoon van Centa de Muze gaat voor 42.000 euro naar een andere stal. Kopers uit de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Hongarije, Duitsland, Nederland en Estland trokken aan het langste eind op deze veilingavond.

Chanel EH Z (Cornet Obolensky x Darco). Foto: Grand Prix Sales

Dressuurveulens

Een waar biedduel ontstond voor S’il vous plait AVO. De charmante extra bewegende zoon van Bloomberg uit een Glock’s Dream Boy moeder werd afgeslagen voor 40.000 euro. Kopers doken ook diep in de buidel voor Demonte (v. Dancier Gold x Diamond Hit) en Sir Henri Courtier (Sir Donnerhall I x Rohdiamant). Beide hengsten werden voor 34.000 euro afgeslagen.

Gemiddeld 15.000 en 24.000 euro

De gemiddelde prijs voor de dressuurveulens kwam uit op 15.000 euro. Bij de springveulens was dat 24.000 euro.

Volledige collectie en resultaten

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook