Ga naar hoofdinhoud

Recordprijs van 4 miljoen betaald op P.S.I. Auktion

Ulli Kasselmann en Paul Schockemöhle - Foto: PSI Auktion

De zesjarige Chyazinth (v. Casallco) was gisteravond de absolute veilingtopper op de P.S.I. Auktion in Ankum. De merrie werd voor 4 miljoen euro verkocht aan de familie Auer en is met dat bedrag het duurst verkochte paard ooit op een PSI-veiling. "Dat is een ongelooflijk resultaat", zei Paul Schockemöhle na de nieuwe recordprijs voor een van zijn springpaarden. “Chyazint is een absoluut supertalent, een van de beste paarden die we in al die jaren hebben gezien."

De 43e PSI-veiling was een van de beste veilingen, zo waren de organisatoren Paul Schockemöhle en Ulli Kasselmann het na de veiling eens. De totale opbrengst van 22.992.000 euro voor in totaal 50 paarden, die onder leiding van veilingmeester  Hendrik Schulze Rückamp werd gerealiseerd, bevestigde dat gevoel.

Duurste dressuurpaard

Naast de recordbrekende merrie Chyazint schitterde ook catalogusnummer 5, Fürstin Aura. De sterk bewegende zwarte merrie van Fürst Jazz x Don Schufro werd de topper van de dressuurcollectie met een verkoopprijs van 1.050.000 euro en kwam voor dat bedrag in Belgische handen.

Omzet

Catalogus nummer 35, LVS Vigo, een zevenjarige ruin van Vancouver, brak ook de grens van 1.000.000 euro. De dressuurpaarden brachten in totaal 9.337.000 euro op tegen een gemiddelde prijs van 373.480 euro en de springpaarden 13.655.000 euro tegen een gemiddelde prijs van 546.200 euro.

PSI Awards voor Wim Schröder en Uwe Heckmann

Er werden op deze 43e PSI-veiling ook twee PSI Awards uitgereikt, een kristallen figuur van Swarovski. Wim Schröder viel in de prijzen in de categorie sport en de PSI Award Lifetime Achievement ging naar sterveilingmeester Uwe Heckmann.

Bron: P.S.I. Auktion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.