Ga naar hoofdinhoud

SELL en Veulenveiling Brabant bundelen krachten

SELL Veulenveiling in Deurne en Veulenveiling Brabant in Etten-Leur hebben besloten om samen te gaan werken onder het motto ‘Sterk door samenwerking’. Op zaterdag 7 september wordt in Deurne de eerste SELL Veulenveiling Brabant georganiseerd, een veiling in een nieuw jasje met vijftig tot zestig kwaliteitsvolle veulens met een goede afstamming.

Beide veilingen konden een nieuwe impuls gebruiken. Veulenveiling Brabant is de laatste drie jaar georganiseerd op het terrein van voorzitter Rinus Blom in Etten-Leur, die opperde om te gaan samenwerken. “Er zijn drie veulenveilingen in Brabant en naar mijn idee zijn dat er teveel. We zaten elkaar te concurreren en dat past me niet. In de selectiecommissies zaten vaak dezelfde mensen die ook nog eens uit dezelfde vijver moeten vissen. Ik denk dat we door de veilingen samen te voegen veel beter kunnen selecteren en onze gezamenlijke veiling naar een hoger plan kunnen brengen”, vertelt Rinus Blom.

Het idee werd direct omarmd door het nieuwe bestuur van SELL Veulenveiling, waar Leo de Bruijn vorig jaar voor het grootste deel de kar trok. Nieuwe voorzitter Anton van Limpt: “We wilden SELL een nieuwe boost geven toen Rinus Blom met zijn vraag kwam. Het is een geweldige mogelijkheid om alle kennis en ervaring van beide teams samen te voegen. We willen de selectiecommissie voor een deel vernieuwen en hopen daar binnenkort meer over te kunnen zeggen. Daarnaast willen we elk jaar een gast selectiecommissielid vragen.”

De veilinghal in Deurne zal een ware metamorphose ondergaan. “SELL Veulenveiling zou haar dertigste editie beleven, we gaan er een apart feestje van maken”, belooft Leo de Bruijn. Eind juni zullen de selectiedagen van veulens van start gaan. Fokkers kunnen hun veulens tegen die tijd aanmelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.