Ga naar hoofdinhoud

Stella Auctions: interessante merries en veulens uit fokkerij van Zuchthof Becker

Ad

Op donderdag 13 oktober vindt de eerste editie van Stella Auctions plaats op Waaij Stud in Eemnes, Nederland. In deze veiling worden maar liefst 23 springveulens en 32 fokmerries van Zuchthof Becker geveild. Vanwege gezondheidsredenen moet de heer Franz Becker zijn bekende stoeterij inkrimpen en daarom veilt hij zijn fokmerries en veulens op donderdag 13 oktober.

Zuchthof Becker staat al jaren bekend om succesvolle fokproducten in de internationale springsport en op de verschillende hengstenkeuringen en deze veilingcollectie van Stella Auctions zit dan ook boordevol kwaliteit. De 23 veulens en 32 merries worden geveild op donderdag 13 oktober op Waaij Stud in Eemnes, Nederland. 

Sportpaardenveiling op 11 oktober

Op dinsdag 11 oktober vindt hier de sportpaardenveiling The Youngsters Auction plaats en in samenwerking met de organisatie van The Youngsters Auction veilt Zuchthof Becker twee dagen later op dezelfde locatie. Veilingmeester Johan Wilmink zal de collectie op donderdagavond live veilen en het is tevens mogelijk om online mee te bieden op de collectie. De entree is gratis.

Meerdere Grand Prix-merries in collectie

Stella Auctions is vernoemd naar één van de paradepaarden van de collectie: de Stakkatol-dochter Stella. Zij sprong onder het zadel van Markus Renzel op Grand Prix-niveau en wordt ook in deze veiling aangeboden. Stella is drachtig van Zirocco Blue VDL en heeft een hengstveulen van Poker de Mariposa TN aan de voet. De veulens en merries worden in Stella Auctions apart verkocht.

Davinia

Een andere Grand Prix springmerrie in de collectie is Davina. Deze Diamant de Semilly x Libero H-merrie sprong op 1.60m-niveau met Kathrin Müller en is voor 2023 drachtig van Carambole. Ook Quick Step (Quidam’s Rubin x Pontifex) sprong succesvol in de sport onder Markus Renzel, net als Babuschka AS (Baloubet du Rouet x Picasso) onder Urs Fäh.

Dochter van EK-paard Loro Piana Chiclana

Een andere opvallende merrie is Cindy (Cassini I x Cor de la Bryere), die al twee 1.50m-springpaarden voortbracht. Ook de Paramount-dochter Peggy is in de fokkerij al succesvol; zij is moeder van het 1.60m-springpaard Chinox van Chris Sorensen. De pas vijfjarige merrie Milana (Maestro van de Bisschop x Cascavelle) is genetisch ook interessant; zij is een dochter van het succespaard Loro Piana Chiclana van de Italiaanse Giulia Martinengo Marquet. Loro Piana Chiclana nam onder meer deel aan de Europese kampioenschappen in Madrid in 2011. Verder zijn er merries uit vooraanstaande families, zoals de moederlijnen van Casall, Quel Homme de Hus, Up To Date, Casantos, et cetera.

Veulens van Grandorado TN, Eldorado van de Zeshoek TN & Denzel van ‘t Meulenhof

De veulens van Zuchthof Becker stammen allen af van interessante hengsten. Zo zijn er bijvoorbeeld veulens van Grandorado TN, Denzel van ’t Meulenhof, Eldorado van de Zeshoek TN, Poker de Mariposa TN, Chatinue van I’m Special de Muze. De fokmerries zijn daarnaast drachtig van vooraanstaande hengsten, zoals Highway TN, Eldorado van de Zeshoek TN, Zirocco Blue VDL, Grand Slam VDL, Carrera VDL, Ogano Sitte, Denzel van ’t Meulenhof, Carambole, enzovoort.

Programma

Op donderdag 13 oktober 2022 komen de merries en veulens onder de veilinghamer. Het programma is als volgt:

16.00 uur: Opening stallen voor bezichtigen
18.00 uur: Aanvang veiling

Locatie:

Waaij Stud
Geerenweg 2
3755NM Eemnes
Nederland

Gratis entree

Website: https://stella-auctions.com/auctions
Registreren als online bieder: https://stella-auctions.com/register 

+31650879021 (Jasper van der Waaij)
+31631262609 (Biba McCaul)
+31623412073 (Peter van der Waaij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.