Ga naar hoofdinhoud

Van der Linde niet voor niks met overhemd naar veiling: 50.000 euro voor Mister Red

Update
Wim van der Linde, hier met één van zijn eerdere veilingsuccessen Mister Red Texel (v. Daily Diamond) - Foto: Veulenveiling Midden Nederland
Wim van der Linde vertelde aan Paardenkrant-Horses.nl dat hij voor het eerst niet in zijn blauwe polo, maar in een overhemd naar de veulenveiling Midden-Nederland ging. Die had hij niet voor niets aangetrokken: Mister Red Texel (Daily Diamond x Jazz x Goodtimes) werd aan het einde van de veiling (rond 23.00 uur) afgeslagen voor 50.000 euro. Hij blijft voor dat bedrag in Nederland. 

De elf veulens van Van der Linde die dit veulenveilingseizoen werden geveild, gingen voor een totaal van 213.500 euro van de hand. Op drie veulenveilingen had hij de topper: in Borculo (51.000 euro), SELL Brabant (27.000 euro) en vanavond dus op de Veulenveiling Midden-Nederland.

39.000 euro voor Indian Rock-veulen

Eerder op de avond bracht het hengstveulen Manhattan (v. Indian Rock) maar liefst 39.000 euro op. Manhattan, gefokt uit staatspremie en elitemerrie Ketschuna (v. Fürst Heinrich), maakte veel indruk op het aanwezige publiek en liet vele handen de lucht inschieten. Hij werd eerder op de afstammelingenkeuring van Indian Rock al bovenaan geplaatst in de groep.

Glock’s Toto jr

Het eerste dressuurveulen in de ring verscheen, werd verkocht voor 24.000 euro. Het gaat om de Glock’s Toto Jr.-zoon Mark (mv. Houston). Voor dezelfde prijs ging de Electron-dochter Midnight Dream van de hand.  Mark is gefokt uit de Z1 dressuurmerrie Voqueline en werd eerder dit jaar reservekampioen op de veulenkeuring in Terschuur, daar werd hij uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Merrieveulen Midnight Dream is gefokt uit de voorlopig Staatspremiemerrie Daydream (v. De Niro). Bij haar werd eveneens geboden tot aan 24.000 euro.

Revolution

Een zoon van Andreas Helgstrand’s opvallende hengst Revolution, hengstveulen Mambo No. 5 VDP (mv. Apache) vertrok voor 22.000 euro. Voor meer dan 15.000 euro wisselden ook Mirenda (Glock’s Flavio x Tuschinski) en Magnifique van de Westen (Glock’s Toto Jr. x Charmeur) van eigenaar. Bij Mirenda kwam de hamer neer bij 21.000 euro, bij Magnifique van de Westen liepen de biedingen op tot 16.000 euro.

Springveulens

Bij de springveulens zijn de prijzen tot dusver minder hoog opgelopen dan bij de dressuurveulens. Tot nu toe werd het meest betaald voor Maserati F (Comme il faut x Contender), 19.000 euro.

Friese veulens

De Friese veulens doen het goed op de veiling van Midden-Nederland. Van de vijf veulens die momenteel in de ring zijn verschenen vertrokken er vier voor meer dan 12.000 euro. 19.000 euro werd er neergelegd voor Drys ut de Westereen (Omer 493 x Arjen 417) en datzelfde bedrag was er voor Francis vom Friesen Altmark (Alwin 469 x Krist 358).

Klik hier voor de livestream van de veiling (met prijzen)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Van der Linde niet voor niks met overhemd naar veiling: 50.000 euro voor Mister Red

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.