Ga naar hoofdinhoud

Twee paarden boven miljoen op PSI-veiling

Fasine (v. Fürst Romancier) FOTO: P.S.I. AUKTION
Twee paarden werden voor meer dan een miljoen euro geveild op de 36ste editie van de PSI-veiling van Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann. Op de prestigieuze veiling in Ankum was het springpaard Stalognia (v. Stakkatol) gisteravond de duurste met 1.7 miljoen euro. Fasine, kampioene bij de zesjarige dressuurpaarden op het Bundeschampionat, bracht 1.3 miljoen op. Opvallend: de springpaarden brachten in Ankum gemiddeld meer op dan de dressuurpaarden. 


De 6-jarige schimmelmerrie Stalognia werd naar Frankrijk verkocht. Volgens Paul Schockemöhle is de dochter van Stakkatol een van de beste springpaarden die hij gefokt heeft. Haar moeder Chalanda werd in 2012 geveild op de PSI.

Ook de Fürst Romancier-dochter Fasine is zes jaar oud. De merrie werd dit jaar onder het zadel van Isabel Freese-Bache Bundeskampioene in Warendorf. De merrie is een volle zus van de Oldenburger kampioenshengst van 2011, For Romance, en de dit jaar in Oldenburg geprimeerde For Romance II en een halfzus van de Mecklenburger kampioen van dit jaar, For Now (v. Fürst Heinrich). Het paard vertrekt naar een stoeterij in Beieren. Isabel Freese blijft het paard rijden.

Chacco’s Girl (Chacco-Blue x Balou du Rouet) bracht net iets minder dan een miljoen op. De zesjarige merrie, die al meerdere M-springwedstrijden won, blijft voor 900.000 euro in Duitsland.

Sean Connery II (v. Sir Donnerhall) was met 850.000 euro het op één na duurste dressuurpaard. De vierjarige volle broer van de goedgekeurde hengst Sean Connery werd naar Luxemburg verkocht.

De 25 springpaarden werden voor de gemiddelde prijs van 420.400 euro verkocht. De gemiddelde prijs van de 26 dressuurpaarden lag dit jaar lager met 316.739 euro. In totaal werd er 17.795.000 euro uitgegeven op de veiling.

Stalognia (v. Stakkatol):

Klik hier voor een video van  Fasine.

Bron Horses/PSI Auktion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.