Ga naar hoofdinhoud

Veilingtopper Flanders Youngsters Auction Maeva Sitte brengt 56.000 euro op

Maeva Sitte (Emerald van ’t Ruytershof x Button Sitte) Foto: Flanders Youngsters Auction

De eerste editie van de Flanders Youngsters Auction werd zo goed ontvangen dat het zonder twijfel een vervolg krijgt. Dat zeggen Luk Van Puymbroeck en Valentijn De Bock na afloop van de live en online veiling van jonge springpaarden op het Belgische CSI Zandhoven. Elf jonge springpaarden kwamen onder de hamer. Emerald-dochter Maeva Sitte werd met 56.000 euro de veilingtopper.

“Voor herhaling vatbaar! Maar dan wel tijdens een indoorevenement en op een ander moment op de kalender. Het stormde en het regende. Als je dan binnen zit, is het voor iedereen veel aangenamer”, weet Luk Van Puymbroeck.

Van de elf springpaarden werd op vrijdagavond 16 september het gros naar het buitenland verkocht, waaronder naar Amerika en Canada dankzij online biedingen. “Er waren wel 250 mensen online ingelogd.” Zelf zag Luk Van Puymbroeck zijn vierjarige Koriana Z (Kannan x Bamako de Muze) voor 44.000 euro verkocht worden. Deze merrie uit de Klapscheut familie blijft wel in België.

Veilingtopper met 56.000 euro was de vierjarige Maeva Sitte (Emerald van ’t Ruytershof x Button Sitte), waarvan de moeder 1.45m springt en de grootmoeder 1.55m Grand Prix. Het tweede geld, 46.000 euro, werd betaald voor de driejarige Barco (Baloubet du Rouet x Darco).

“We zijn dankbaar voor de complimenten over de kwaliteit van de paarden en de verkopen, en we hopen dat de nieuwe eigenaren veel plezier aan de paarden beleven.”

Klik hier voor de collectie en de prijzen.

Bron Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook